Ho estàs fent tot malament: els consells de Maria Nicolau per bullir la pasta

La cuinera catalana va explicar al "Tot es mou" de TV3 que els catalans no ho saben fer correctament

Redacció
22 de novembre de 2024, 20:40
La cuinera Maria Nicolau a TV3
La cuinera Maria Nicolau a TV3

La popular cuinera catalana Maria Nicolau considera que "els catalans no saben bullir la pasta". Són les dures declaracions que va deixar al programa "Tot es mou" de TV3, on va regalar quatre consells senzills per fer-ho correctament. Macarrons, espaguetis, raviolis, galets o pistons. És igual, tots els tipus poden salvar un àpat en menys de deu minuts. Si bé, cal saber cuinar-la bé.

Per això, Nicolau va compartir els seus trucs. Per començar, "cal llegir les instruccions del proveïdor". Sembla molt evident, però no s'acostuma a fer. Cada marca té les seves particularitats i cal adaptar-se a les seves pautes per obtenir el resultat més satisfactori. És en aquestes instruccions on s'indica el temps de cocció òptim.

El segon secret de la cuinera: posar sal a l'aigua. Moltes persones ho fan, però moltes altres ho deixen córrer. "10 grams per litre d'aigua o a ull, però si no queda insípida", va demanar. El tercer i probablement el més important: no posar oli a l'aigua! Si es fa, la pasta no s'enganxarà a l'olla, però la salsa no la impregnarà i quedarà impermeable.

Finalment, el truc final. Potser, el més refinat. Cal triar una pasta rugosa, "trefilada al bronzo". Per la manera de fabricar-la, li donen un acabat rugós que les fa més sabroses i permet que la salsa s'enganxi millor al producte. I un bonus: no s'ha d'esbandir la pasta i no se la pot fer esperar a la salsa. Quan s'escorre, es consumeix.