La popular cuinera catalana Maria Nicolau considera que "els catalans no saben bullir la pasta". Són les dures declaracions que va deixar al programa "Tot es mou" de TV3, on va regalar quatre consells senzills per fer-ho correctament. Macarrons, espaguetis, raviolis, galets o pistons. És igual, tots els tipus poden salvar un àpat en menys de deu minuts. Si bé, cal saber cuinar-la bé.
Per això, Nicolau va compartir els seus trucs. Per començar, "cal llegir les instruccions del proveïdor". Sembla molt evident, però no s'acostuma a fer. Cada marca té les seves particularitats i cal adaptar-se a les seves pautes per obtenir el resultat més satisfactori. És en aquestes instruccions on s'indica el temps de cocció òptim.
🔴 Ciutadans de Catalunya, avui la Maria Nicolau (@MAlbercocs) us toca el crostó: “Catalans, no sabeu bullir la pasta”.
— Tot es mou TV3 (@totesmoutv3) January 18, 2023
Avui donarem quatre consells de coses senzilles que hem de fer.#TotEsMouTV3 ▶ https://t.co/1dRQpYGs7dpic.twitter.com/4Qf2DHUE1J
El segon secret de la cuinera: posar sal a l'aigua. Moltes persones ho fan, però moltes altres ho deixen córrer. "10 grams per litre d'aigua o a ull, però si no queda insípida", va demanar. El tercer i probablement el més important: no posar oli a l'aigua! Si es fa, la pasta no s'enganxarà a l'olla, però la salsa no la impregnarà i quedarà impermeable.
Finalment, el truc final. Potser, el més refinat. Cal triar una pasta rugosa, "trefilada al bronzo". Per la manera de fabricar-la, li donen un acabat rugós que les fa més sabroses i permet que la salsa s'enganxi millor al producte. I un bonus: no s'ha d'esbandir la pasta i no se la pot fer esperar a la salsa. Quan s'escorre, es consumeix.