Un membre de l'ADF de Sabadell viatjarà al camp de refugiats d'Idomeni

Juanjo Jaime participarà amb un programa de Bombers en Acció per ajudar nens petits i dones embarassades | Un segon equip sortirà en dos setmanes per ajudar els refugiats a gestionar llenya per a fer foc

Juanma Jaime, membre de les ADF de Sabadell
Juanma Jaime, membre de les ADF de Sabadell | Juanma Peláez
11 d'abril del 2016
Actualitzat a les 15:41h
La solidaritat amb els refugiats sembla anar a contracorrent amb allò que imposa la Unió Europea (UE) i els seus estats membre, i prova d’això en són els moviments socials per abastir milers de persones que han quedat deixades de la mà de Déu. És el cas de Juanma Jaime, membre de l'ADF de Sabadell, que aquest dimarts viatjarà al camp d’Idomeni, a la frontera grega.
 
Tot i que inicialment s’havia d’incorporar al grup de rescat marítim, on calen mans per ajudar els refugiats que no arriben a la costa sans i estalvis, l’increment de la tensió arran dels acords entre la UE i Turquia ha fet que les ajudes se centrin en els camps, on hi ha milers de persones esperant trobar una vida millor al vell continent. “Hi ha entre 11.000 i 13.000 refugiats al camp principal, per la qual cosa nosaltres ens centrarem en ajudar els nens menors de deu anys i les dones que estan embarassades”, explica Jaime.
 
El membre de l'ADF explica que el seu entorn més proper s’ha bolcat en saber que viatjava a Idomeni amb finalitats humanitàries: “A la farmàcia m’han donat medicaments i a l’estanc de l’avinguda de Barberà un quilo de Chupa-Chups”, apunta. A més, aprofitant la seva presència al camp recollirà, juntament amb els altres integrants de l’equip, informació sobre els refugiats que han demanat asil a l’Estat espanyol per a poder presentar la corresponent denúncia contra les administracions espanyoles pel bloqueig.
 
“Sabadell està disposada a acollir refugiats tan aviat com sigui possible, és l’Estat espanyol qui té l’obligació i la competència per a fer-ho possible, però aquí, com a la Generalitat, estem preparats”, ha afegit l’alcalde, Juli Fernàndez. En aquest sentit, ha destacat la feina que estan fent diverses entitats de la ciutat per fer front a la situació que es viu a la frontera europea, reiterant el rebuig total i explícit a l’acord entre la UE i Turquia per retornar els refugiats.
 
Experiència humanitària
 
Juanma Jaime no és el primer cop que s’involucra amb un projecte de caire humanitari. Entre els anys 1993 i 2006 s’ha desplaçat dos cops cada any als camps de refugiats sahrauís, on hi ha, sens dubte, una major organització que la que es trobarà a Idomeni.
 
Paral·lelament, l’ADF de Sabadell també participarà en un segon projecte d’aquí a un parell de setmanes centrat en el foment de l’ús de llenya i el seu tractament per a fer focs per escalfar-se o cuinar, donat que ara s’utilitza qualsevol material, entre ells plàstics. En aquest segon equip hi participarà el també membre de les ADF locals, el terrassenc José Martínez.