Territori redactarà un estudi sobre la mobilitat al Vallès Occidental

Analitzarà la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries actuals, i servirà per planificar les futures

Cues a la C-58
Cues a la C-58 | Cristóbal Castro
Redacció
11 de maig del 2016
Actualitzat el 13 de maig a les 12:28h
El Departament de Territori i Sostenibilitat redactarà un estudi sobre la mobilitat al Vallès Occidental. El que es farà serà analitzar la funcionalitat de les infraestructures viàries i ferroviàries existents, i servirà per determinar i planificar com hauran de ser les futures.  Amb aquesta actuació es vol donar resposta a les necessitats de mobilitat d’aquesta comarca que concentra una important demanda interna i també de connexió amb altres zones. Els trens de Renfe i dels Ferrocarrils acostumen a anar atapeïts en hores punta, i les carreteres presenten un nivell d'ús excepcional, amb cues habituals, en especial a l'autopista C-58. La finalització del IV Cinturó, si més no en el tram Terrassa-Abrera, l'únic que sembla tenir un consens clar, també canviarà el flux viari.
 
Actualment, la millora de la mobilitat de persones i de mercaderies al Vallès Occidental depèn d’obres que estan en execució, en procés de redacció o bé encara s’han de projectar. N’hi ha que s’han dissenyat perquè siguin una realitat en l’horitzó del 2018 i d’altres van més enllà de l’àmbit del Vallès Occidental.
 
Impacte del Corredor Mediterrani
 
En aquest context, el treball haurà de tenir en compte, per exemple, l’impacte que tindran les obres en el tram central del Corredor Mediterrani i que poden redimensionar les necessitats de capacitat de la B-30; la millora de la xarxa de Rodalies de Catalunya, i com incidirà en la redistribució de viatgers la futura línia orbital ferroviària, el projecte que enllaçarà Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb Mataró (Maresme), sense passar per Barcelona, amb trens de Rodalies.
 
Una comissió de seguiment, formada per la Generalitat i per una representació dels municipis de la comarca, vetllarà per la redacció de l’estudi que es preveu que estigui consensuat i enllestit en el termini de sis mesos. Aquesta comissió es va acordar a una trobada recent entre el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la majoria d’alcaldes.