Recullen 5.150 signatures en defensa de la Zona Hermètica

Els operadors segueixen oberts a parlar amb el govern i els partits de l'oposició per trobar una solució | El proper 30 de maig els locals hauran de baixar la persiana de forma definitiva

Redacció
11 de maig de 2016, 18:00
Actualitzat: 12 de maig, 12:15h
Els operadors de la Zona Hermètica han aconseguit més de 5.150 signatures perquè es mantingui l'activitat en aquesta zona d'oci nocturn sabadellenca. Segons ha informat el col·lectiu s'ha assolit aquesta xifra després de gairebé un mes i gràcies a la col·laboració dels clients dels locals que s'ubiquen a l'espai. Els propietaris dels establiments han reiterat que segueixen disposats a parlar amb els govern local i els partits de l'oposició per "trobar una sortida a aquesta situació". 

Es tracta d'una iniciativa de l'Associació de Sales de Festa de la Zona Hermètica i la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), que té per objectiu que l’Ajuntament suspengui, revisi o revoqui el pla d'usos de Gràcia que es començarà a aplicar l'1 de juny i que suposa el final de les llicències dels bars i discoteques de la Zona Hermètica i, per tant, el futur tancament d'aquests negocis, un cop esgotada la moratòria dictada fa cinc anys.

El president de l'Associació de Sales de Festa de la Zona Hermètica, Joan Cosp, es mostra molt satisfet de la resposta dels clients: "Hem arribat a una xifra molt important que espero faci pensar al consistori de les conseqüències que portaria el tancaments dels locals que queden a la zona, i no només ho valorem pel fet de deixar sense oci nocturn als sabadellencs, sinó per la pèrdua de gairebé 400 llocs de treball directes, bàsicament de gent jove".

Cosp afirma que "aquestes 5.000 signatures són la veu de molts joves sabadellencs, i també de gent no tan jove, que no estan d’acord amb el tancament dels locals". La campanya, que va començar fa gairebé un mes encara segueix. "Estic segur que encara recollirem bastantes més firmes", apunta Cosp que recorda que els operadors segueixen oberts a parlar amb el govern i la resta de grups de l'oposició per "trobar una sortida".

L'Ajuntament es mostra ferm

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, manté que el proper 30 de maig serà l’últim dia què els locals de la Zona Hermètica podran obrir al públic. Així ho estableix el Pla especial de regulació dels usos recreatiu i de restauració al barri de Gràcia (PE-63) de 2005, modificat el 2011, que establia la data límit en què les discoteques podien seguir obertes.

El batlle assegura que no vol que Sabadell sigui “la capital de l’oci nocturn metropolità, com hi ha estat durant tant de temps”, un fet costós a diferents nivells per a la ciutat, com l’econòmic o el que fa referència a la convivència.