El PSC acusa el govern de Sabadell d'incomplir la Llei de Transparència

Els socialistes asseguren que en cap lloc surt publicat el patrimoni dels directius actuals | L'executiu local adverteix que les dades referents als càrrecs electes es poden consultar a la pàgina web municipal

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat el 17 de maig a les 10:51h
El PSC de Sabadell critica el govern local per no detallar públicament la informació sobre el patrimoni dels càrrecs directius de l'Ajuntament, tal com estableix la Llei de Transparència. Els socialistes asseguren que només es reflecteixen les dades dels càrrecs electes però que de la resta no hi ha informació. Fonts municipals han apuntat a NacióSabadell que els tècnics de la casa interpreten que els alts càrrecs són les persones que disposen de càrrec electe i els gerents de societats públiques -actualment només n'hi ha un, el de Vimusa- i afirmen que la informació dels regidors si que apareix a la pàgina web municipal i que la del gerent està en tràmits de fer-ho. 

Els socialistes recorden al govern municipal que aquestes dades són de publicació obligatòria, segons els articles 4, 9, 55, 56 i 57 de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern respecte dels alts càrrecs al servei de l’Ajuntament de Sabadell.

Segons el PSC, aquesta informació no apareix en cap dels apartats de la pàgina web municipal, ni en cap altre lloc: "Volem saber en quina ubicació es troben aquestes dades, si és que realment surten publicades, perquè no les hem trobades", comenten. En aquest sentit, l'agrupació dels socialistes de Sabadell lamenta que l'actual govern "s'hagi omplert la boca parlant de transparència, molt abans d'arribar al govern, i que ara no compleixi una llei que recull tot el que tant han defensat".

Així, el PSC recorda al govern municipal que, entre d'altres detalls, a la pàgina web hauria d'aparèixer la relació d’alts càrrecs, les seves retribucions i els seus bens. La informació que s'ha de publicar és per exemple la que fa referència a la seva situació patrimonial i d’activitats, retribució anual bruta, dietes anuals, indemnitzacions anuals, activitats i béns, i indemnització prevista en deixar el càrrec.

L'Ajuntament es defensa

Per la seva banda, l'executiu local ha explicat a NacióSabadell que a manca de regulació específica en els municipis de règim comú, els serveis tècnics municipals interpreten que a l'Ajuntament de Sabadell "tenen consideració d'alts càrrecs els càrrecs electes i els gerents de les societats municipals".

En aquests sentit han explicat que les dades referents als regidors i regidores es poden consultar a través del portal de la transparència i han indicat que actualment només hi ha un gerent nomenat, el de l'empresa pública d'habitatge, Vimusa, que encara no figura en aquest espai però que s'està tramitant la documentació per a fer-lo constar.