Puigdemont defensa una mirada àmplia davant del debat de pujada d'impostos

El president de la Generalitat assegura que una opció aparentment dolenta no té per què ser-ho | Recorda que un 80% dels catalans voldrien celebrar una consulta

Carles Puigdemont, amb Josep Bombardó i Lluís Recoder
Carles Puigdemont, amb Josep Bombardó i Lluís Recoder | Albert Segura
Albert Segura
17 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:32h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, defensa que cal una mirada més amplia en el debat sobre els impostos a l’hora de definir quines són les fórmules per incentivar l’economia. Puigdemont ho ha dit a Sabadell, on ha participat a la tercera edició de la Jornada primaveral sobre indústria que se celebra a la seu de la Fundació per la Indústria de Sabadell.
 
El president de la Generalitat ho ha dit en resposta a la interpel·lació que li ha fet el president de la Fundació, Josep Bombardó. “La pujada d’impostos frena i desmotiva l’activitat, és asfixiant, compte, que de tan munyir la vaca no se’ns torni tísica”, ha expressat en la presentació de la ponència de Puigdemont.
 
Al seu torn, el president ha sortit al pas assegurant que cal analitzar tots els escenaris possibles. “No donem per fet que una cosa dolenta a priori ho hagi de ser, no dic que hagin de pujar els impostos, però el debat s’ha de fer amb una mirada més àmplia”, ha contestat.
 
Bombardó també ha retret l’actual model econòmic, que compta amb salaris de 800 euros i precarietat, segons el president de la Fundació, assegurant que cal esmerçar esforços en millorar les condicions dels ciutadans abans de dur a terme altres accions, com el procés independentista. “Més d’un 80% dels catalans estaria a favor, segons el darrer CEO, de fer una consulta sobre la independència de Catalunya, i això no ha servit perquè els que tenen el poder ho acceptin, tot i que no ho farien si tingués el suport del 100%”, ha afegit Puigdemont.
 
En la matèria que ocupava la trobada, la denominada quarta revolució industrial o Indústria 4.0, el president de la Generalitat ha destacat la voluntat del govern de comptar amb el consens i la col·laboració de tots els agents implicats en aquest sector i convocar el Pacte Nacional per la Indústria: “Són actors diferents, amb reptes diferents, però coincidim en què cal una estratègia que acompanyi per estimular l’activitat empresarial”, ha expressat.