
Avui s'ha presentat a Solsona el tercer informe quinquennal (2009-2013) de l'Observatori de recerca de la Catalunya Central. El principal objectiu d’aquest estudi és donar a conèixer la recerca que es duu a terme a la Catalunya central, concretament a les 5 comarques: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès.
Comparativament, en el període 2009-2013, per part del CTFC es van publicar 261 articles, amb un índex h 23, mentre que, per exemple, la Universitat de Vic en va publicar 115, la Fundació Althaia 131, el CTM de Manresa, 78, o l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, 123, tots els articles amb un índex h inferior al del Solsona.
El director general del CTFC, Denis Boglio, s'ha mostrat molt satisfet per aquests resultats, destacant la importància i la dificultat afegida que té el fet de fer recerca de nivell fora de l'àrea metropolitana, i l'impacte que això suposa sobre el teixit social i rural. Boglio també ha remarcat el fet que el Centre treballi actualment en més de 20 països del món, i que compti amb 15 doctors en la seva plantilla.
Els cinc autors del CTFC que més han publicat en aquest període han estat Lluís Brotons, amb 55 articles, Miguel Clavero, amb 26, Ramon Batalla, amb 21, Miguel de Cáceres, amb 19 i Pere Rovira, amb 18.
L'índex h mesura la producció científica combinant quantitat i qualitat, ja que relaciona la quantitat de publicacions amb el nombre de vegades que s'han citat, a partir de les dades obtingudes de la base de dades Web of Science (WoS), de l’ Institute for Scientific Information (ISI), disponible a través de la plataforma Web of Knowledge. Aquesta base de dades inclou els registres bibliogràfics del què es considera la producció tècnica i científica mundial de major rellevància i és la font d'informació més reconeguda internacionalment.
