La Directora General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica de la Generalitat explicà el contingut i l’abast de les lleis Òmnibus

Publicat el 03 de maig de 2012 a les 20:21
El dimecres 2 de maig la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès acollí l’acte comarcal de presentació de les Lleis Òmnibus amb una assistència de 50 persones.
 
L’acte que comptà amb la presència del Delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó i del President del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà, consistí en l’explicació per part de la senyora Dolors Feliu, Directora General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica del Gabinet Jurídic de la Generalitat, del contingut i de l’abast de les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya sobre promoció de l’activitat econòmica, simplificació normativa i agilitació administrativa, així com de la modificació de la legislació en matèria d’audiovisual i d’urbanisme. 
 
En la presentació es destacà que el contingut de les Lleis Òmnibus es pot dividir en 4 gran vectors de continguts. La racionalització del Servei Públic, l’agilització de la documentació i de les tramitacions burocràtiques per particulars, la simplificació del règim de control de l’activitat econòmica i finalment les mesures que comporten la la reactivació de negocis
 
Les Llei Òmnibus plantegen reformes administratives i estructurals necessàries amb la finalitat d’afavorir la reactivació de l’economia. Les lleis simplifiquen, agilitzen i milloren la reestructuració administrativa i de promoció econòmica. 
 
L’objectiu respon a una única finalitat de simplificació global de les normes, de l’administració i de la regulació substantiva vers el ciutadà, amb la pretensió d’aconseguir un impacte en la societat que afavoreixi la reactivació econòmica. Els objectius són l’aprimament de la legislació, facilitar la competitivitat i productivitat en l’àmbit econòmic, la racionalització administrativa i, finalment, donar cabuda a aquelles iniciatives legislatives que preveuen limitades modificacions en el seu articulat i que, per tant, comportarien un cost sobreafegit en el volum de tramitació parlamentària.