La Drecera tanca la primera etapa del curs 2014

La Drecera és un programa dirigit a persones temporalment desocupades que el Consell Comarcal del Solsonès promou des de l’any passat

Publicat el 06 d’agost de 2014 a les 15:12
Activitats de la Drecera 2014
Durant el segon trimestre de 2014, la Drecera ha tingut una agitada activitat en diversos serveis. Els principals serveis de La Drecera han estat el servei d’orientació laboral personalitzat i el servei Equipa’t per a compartir el procés de recerca activa de feina en equip. L’objectiu d’ambdós serveis ha passat per fomentar la millora de les capacitats i les habilitats a l’hora d’encarar els processos de recerca activa de feina, l’apoderament de les persones i el treball en xarxa.
 
 
El servei d’orientació laboral personalitzat seguirà fins a finals d’any
 
El servei d’orientació laboral, ofert des del mes de juny, té com a objectiu assessorar, ajudar i guiar a la persona en el seu procés de recerca de feina, combinant les sessions individuals amb les grupals. Aquest servei, s’ofereix els dijous de 9 a 13h, a la seu del Consell Comarcal. És imprescindible concertar cita prèvia a través de correu electrònic ladrecerasolsones@gmail.com, o bé, al telèfon 973 48 20 03 (Carme, exclusiu dijous).
 
 
Dotze persones participen activament en el servei Equipa’t
 
El servei Equipa’t, que compta amb l’assessorament de Cedricat, consisteix en compartir el procés de recerca activa de feina en equip. Hi participen dotze persones, reunint-se en dues sessions setmanals, en les quals consensuen i duen a terme de manera autònoma diverses activitats, amb el seguiment de professionals. Si bé s’acabava el servei a finals de juliol, els propis participants han demanat poder continuar a finals d’agost per seguir treballant en les línies ja iniciades. Al llarg de les 24 sessions realitzades fins al moment, el grup ha treballat entorn als recursos disponibles per a la recerca de treball, la definició de l’objectiu professional, la millora de les habilitats informàtiques i el desenvolupament d’idees de negoci. Així mateix, s’han realitzat sessions formatives sobre el règim d’autònoms, el model de negoci o les xarxes de contactes professionals.
 
 
Xarxa de voluntariat per a l’ocupació
 
Paral•lelament, s’ha constituït la Xarxa de voluntariat per a l’ocupació, en la qual persones voluntàries comparteixen els seus coneixements i experiències en sectors diversos, a través de xerrades informatives i mentoratges. Les primeres xerrades s’han dut a terme en el marc del servei Equipa’t, a càrrec de Guillermina Dach, responsable de la llibreria Dach durant les últimes dècades, i Anna Viladrich, responsable del despatx d’arquitectura amb el mateix nom. La Xarxa resta oberta a tota persona que vulgui compartir els seus coneixements i experiències; per això, us podeu posar en contacte amb l’equip de La Drecera a través del correu electrònic citat anteriorment. 
 
En el marc del programa, el passat mes de juny es va realitzar el curs de manteniment i ús de la serra mecànica (trossejat i tala d’arbres fins a 380 mm de diàmetre), ofert pel CTFC, adreçat a persones en situació d’atur interessades en incorporar-se al sector forestal i iniciar-se en l’ús i maneig de la serra mecànica.
 
 
Butlletí de bones pràctiques en gestió de persones a les empreses
 
L’edició del butlletí de Bones pràctiques en gestió de persones a les empreses, té com a objectiu esdevenir una eina informativa, pràctica i senzilla, sobre bones pràctiques dins de les empreses, partint de la premissa que les persones en són l’actiu més important. Aquest butlletí, en format electrònic i d’edició trimestral, es tramet a les empreses de la comarca i rodalies a través del correu electrònic.
 
 
Aquest projecte està subvencionat pel SOC, pel Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/280/2013, de 6 de novembre.
 
Foto de família de la Drecera 2014