L'alcaldessa de Vallgorguina denuncia la utilització del transfuguisme «per aconseguir el que no s'ha assolit a les urnes»

Anna Herrero ha manifestat que si la moció s'aprova no es podrà continuar la política d'internalització de serveis al municipi

Anna Herrero ha denunciat el transfuguisme que utilitza Junts per canviar el Govern Municipal de Vallgorguina
Anna Herrero ha denunciat el transfuguisme que utilitza Junts per canviar el Govern Municipal de Vallgorguina | Bernat Castanyer
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 20:21h
El govern de l'Ajunatement Vallgorguina format per Alternativa-CUP i ERC ha convocat aquest dilluns una roda de premsa per denunciar una vegada més la moció de censura que Junts per Vallgorguina ha presentat al Govern Municipal. La moció es pretén tirar endavant amb el suport d'un regidor trànsfuga d'ERC i, es debatrà i votarà el proper dimecres 13 de desembre.

Segons l'equip de govern, el suport del regidor trànsfuga d'ERC a la moció estaria determinat per "motivacions personals" després que els dos partits de la coalició l'instessin "a fer un pas al costat". Fonts del govern municipal han afirmat que el regidor no cooperava amb la resta de l'equip i que això l'incapacitava per estar en el càrrec.

L'alcaldessa de Vallgorguina, Anna Herrero, ha condemnat en una roda de premsa la decisió del regidor trànsfuga d'ERC. Herrero ha declarat que darrere d'aquesta moció de censura "no hi ha cap projecte municipalista" sinó una estratègia de Junts per Vallgorguina per recuperar el poder que respon tan sols "als seus propis interessos". També ha expressat que si la moció s'aprova no es podrà continuar la política d'internalització de serveis, que ja ha municipalitzat la gestió de la Fira del Bosc i la xarxa de neteja. És per això, que ha denunciat la utilització dels transfuguisme "per aconseguir les fites que no s'han pogut aconseguir a les urnes".

El tinent d'alcalde, Jordi Stavrou, ha qualificat l'acció de Junts de "censura contra un govern legítim" i de "joc brut de cadires" que pretén enterrar la voluntat del poble." Seguirem organitzades i seguirem treballant, perquè sabem que la política no es fa només als despatxos sinó que també es fa al carrer, al costat de la gent", ha assegurat Stavrou.

El Govern Municipal ha rebut el suport de Montserrat Vinyets, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya.
 

D'esquerra a dreta: Virgínia Cumplido (regidora d'ERC), Noe Muñoz (regidora Alternativa-CUP), Anna Herrero (alcaldessa de Vallgorguina Alternativa-CUP), Jordi Stavrou (regidor Alternativa-CUP). Montserrat Vinyets (diputada al Parlament de Catalunya per la CUP). Foto: Bernat Castanyer

ERC Vallgorguina rebutja la moció

La cap de llista d'ERC Vallgorguina, Virgínia Cumplido, ha declarat el seu desconcert amb el comportament del regidor trànsfuga, que va decidir donar suport a la moció de censura de manera unilateral. "Esquerra no ha trencat el pacte de govern, és un govern innovador, que funciona i amb un projecte social prometedor", ha afirmat Cumplido.

Virgínia Cumplido ha explicat haver declinat una oferta per governar amb Junts i ha afegit que fins i tot a la mateixa alcaldessa Anna Herrero se li havia proposat canviar de bàndol. Cumplido ha manifestat que aquesta maniobra política de Junts demostra la seva incapacitat per governar i només atén a aspiracions de poder.
Arxivat a