Ramon Camps: «Aquest mandat hem vist com un equip de govern en minoria resultava força inoperant»

El candidat d'Esquerra Berga a l'alcaldia de la capital del Berguedà respon les preguntes fetes pels lectors de NacióBerguedà

20 de maig del 2019
Actualitzat el 24 de maig a les 16:16h
Ramon Camps, candidat d'ERC a Berga.
Ramon Camps, candidat d'ERC a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Dies enrere el diari Nació Berguedà va publicar la notícia Candidat, tinc una pregunta per a vostè. La intenció era que els lectors del diari fessin preguntes als diferents candidats i candidates que es presenten el pròxim 26-M a les eleccions municipals de Berga. En tot aquest temps, ens han arribat algunes qüestions que els veïns i veïnes han considerat d'interès per preguntar als o a les alcaldables. Nosaltres hem fet de corretja transmissora i els les hem traslladat i aquestes són les respostes.

El candidat d'Esquerra Berga, Ramon Camps (Berga, 1977), respon en aquest qüestionari les preguntes dels nostres lectors:


- Berga va ser la primera ciutat de fora l'àrea metropolitana a tenir un pla local contra la LGTBfobia. En la darrera legislatura s'han fet pocs avanços. Quin dels àmbits del Pla creuen que és prioritari desenvolupar? Com ho faran? 
 
- L'objectiu ha de ser que totes es puguin desenvolupar, de forma progressiva, i que les polítiques LGTBI s'entenguin de forma transversal. El que farem primer és formar i informar els treballadors de l'Ajuntament i tots aquells que treballin de cara al públic sobre l'existència d'aquest pla i sobre com actuar en casos de discriminació o atacs més directes.
 
- Si és necessari per a la governabilitat, amb qui prefereix pactar, amb CUP o amb Junts per Berga?

- El nostre partit té intenció de treballar conjuntament amb els regidors que esculli la ciutadania de Berga. Tot i això, per pactar cal una gran coincidència en els objectius i projectes. Per tant, un cop celebrades les eleccions, parlarem amb tots els grups per tal de dibuixar un full de ruta comú i qualsevol pacte se supeditarà a aquesta possibilitat. Volem remarcar, però, que no hi ha cap opció de fer un pacte programàtic amb els grups del 155, per tant, no pactarem ni una investidura ni un govern amb PSC, PP o Ciutadans.
 
- Si governen, executaran el projecte de canalització de la claveguera on aboquen aigües grises moltes cases i blocs de pisos directament a la Riera de la Rasa dels Molins? Saben que ho frena? Ho executaran ja?

- Sí, aquest és un projecte que ja està iniciat i tenim la intenció d'executar-lo i amb la rapidesa més gran possible.
 
- Per què no s'implanta d'una vegada el sistema d'identificació d'ADN? Hi estan a favor? Les mesures que s'hagi pogut adoptar fins ara no han tingut resultat. Aquesta de l'ADN sí que en dóna. Es pot costejar o amb les sancions econòmiques o amb treballs socials dels infractors recollint els excrements.

- Actualment la manca d'efectius de la policia local és el que impedeix de forma més important la detecció dels infractors. De fet, en acord amb tots els grups que actualment hi ha al consistori es farà una gran pujada a l'import de les sancions per tal d'escarmentar els infractors. De moment el tema de l'ADN nosaltres el reservaríem en cas que les diferents mesures que implementem fracassin.
 
- Com a candidat a l'alcaldia, quina opinió li mereix el mal estat dels carrers?

- Que cal reaccionar ja, l'estat dels carrers és cabdal per gaudir de la ciutat. Per nosaltres aquest és un tema molt rellevant i és un tema que volem solucionar de forma decidida i amb la màxima celeritat.
 
- Sobre els reductors de velocitat que hi ha instal·lats a alguns carrers de Berga, caldria substituir-los per altres menys agressius. Alguns podrien incomplir la normativa, que ja és prou confusa. Potser els polítics no han tingut en compte com repercuteixen en els serveis d'emergència, i més concretament amb les ambulàncies. Faran alguna actuació per millorar-los i/o eliminar-los?

- Per nosaltres la circulació dels vianants és molt important, ja que és això el que converteix Berga en una ciutat amable, que sigui una ciutat que pensa en els vianants. Dit això, és evident que els reductors que s'instal·lin han de complir la normativa i no generar problemes.
 
- El mal estat de les voreres és evident, però s'hi afegeix un altre problema: Les rajoles lluents que fan caure més d'una persona, sobretot quan plou que sembla una pista de gel, per no dir les del carrer Major que semblen de vidre. Els demano si pensen fer alguna cosa en aquesta qüestió, per exemple comprar rajoles gravades? [La lectora que formula la pregunta ens explica que va patir un traumatisme per aquesta raó].

 L’ajuntament ha comprat fa poc una màquina que serveix per gravar les voreres i evita així que patinin. Aquest any podrem analitzar la seva efectivitat i si cal fer alguna intervenció addicional. 
 
- Com creu que es pot solucionar el que passa als jardins del passeig de la pau? S'han convertit en una zona de consum d'alcohol diari, i comportaments poc cívics? Què hi està passant?

- La falta d'efectius de la policia local ha reduït la seva presència al carrer i fa més difícil actuar en aquests casos. Cal augmentar la plantilla per recuperar la seva presencia i així poder actuar.
 
- Els comerços i l'oficina de turisme  tanquen els diumenges. Creu que Berga és una ciutat turística?

- Té el potencial per ser-ho, l'hem de convertir entre tots en una ciutat turística. Hem d'aconseguir que els comerços obrin, però la gent hi ha d’anar, per tant hem de programar més activitats el cap de setmana. És com un peix que és mossega la cua.

-Quina és la seva opinió sobre el futur de la nostra ciutat?

- Sóc optimista. Crec que només ens cal treballar per aprofitar el gran potencial que té en molts aspectes, només cal sortir al carrer i preguntar a la gent si els hi agrada viure a Berga. No ens hem de conformar.

- Quina opinió li mereix la trajectòria del PSC en el panorama català? 

- Amb la manifestació de l'estatut semblava que es podia salvar el vessant catalanista del PSC, però amb la lectura posterior va quedar clar que era impossible solucionar-ho.

Qualsevol partit d'esquerres que vulgui dir-se d'esquerres hauria de tenir el dret a decidir i els drets humans i les llibertats en el seu ADN, i hauria de ser impossible prendre decisions que vagin en contra d'això. Les darreres actuacions demostren que realment no és un partit d'esquerres, només un partit de poder. El PSC ha perdut el nord.

- A quina mesa de Berga exerceix el seu dret a vot?
 
- La 02 004 A, del Centre Cívic. 

- Respectaran que la llista més votada pugui governar?

- Aquest mandat hem vist com un equip de govern en minoria resultava força inoperant i, tot i la predisposició de l'oposició, ha quedat curt de forces. Per tant, creiem que l'equip de govern ha de tenir força per treballar amb tranquil·litat i cal assegurar que tingui les mans suficients.


Totes les llistes de les eleccions municipals al Berguedà: noms i cognoms, partits, sigles i municipis
 
Arxivat a