Del total de 24 casos ingressats per Covid-19 a l'Hospital de Berga, només 10 continuen donant positiu al test PCR

En les últimes hores no hi ha hagut cap nova defunció i s’han donat dues noves altes a domicili

12 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:41h
Els contagis de personal continuen totalment frenats als 60 (arxiu).
Els contagis de personal continuen totalment frenats als 60 (arxiu). | HSB
El número de pacients ingressats a l'Hospital Sant Bernabé de Berga amb diagnòstic de partida de Covid-19 és en aquests moments de 24. Tanmateix, del total de pacients que encara estan ingressats al centre recuperant-se dels efectes del coronavirus, només 10 continuen donant positiu a la prova PCR. 

Fonts oficials del centre sanitari han explicat que "en la majoria de casos els pacients tenen una estada llarga al centre hospitalari" i que, durant els dies que el pacient està hospitalitzat, "es van fent controls de proves PCR amb l'objectiu de detectar en quin moment el pacient es negativitza, i per tant supera la malaltia". Això fa que hi hagi més pacients ingressats que han passat la malaltia i que encara en pateixen alguns efectes, que no pas positius. 

En les últimes hores no hi ha hagut cap nova defunció i s’han donat dues noves altes a domicili.

Quant al personal sanitari, no hi ha hagut variacions. Els contagis continuen totalment frenats als 60. Gairebé tots els professionals que han passat el virus ja han donat negatiu a la prova, però n'hi ha que encara no tenen l'alta perquè estan recuperant-se dels efectes de la malaltia.

Segons ha explicat la gerent en funcions del centre, Joana Rodríguez, en una entrevista que NacióBerguedà publicarà en les pròximes hores, hi continuen havent ingressos per coronavirus, "però cada dia menys" i "estan tornant augmentar els ingressos d’altres especialitats". Amb tot plegat, el missatge des de l'hospital comarcal és encara de molta prudència.