La Guàrdia Civil afirma que el desplegament de Berga són «reforços de seguretat»

Diversos ciutadans avisen de la presència de diverses furgones a la ciutat

15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 11:52h
Furgones de la Guàrdia Civil a Berga.
Furgones de la Guàrdia Civil a Berga. | Ferran Canudas
Davant del desplegament excepcional d'efectius de la Guàrdia Civil que hi ha hagut aquest divendres al matí a Berga, el cos armat ha explicat a NacióBerguedà que es tracta de "reforços de seguretat", però que no tenen "res a veure amb qualsevol altra cosa". Tal com han assegurat, el desplegament de furgones s'ha realitzat davant de la caserna de la Guardia Civil, i això no té, segons han dit, "cap signe distintiu". 

"És una cosa normal", han afirmat. A més, han recordat que, actualment, l'estat espanyol està en alerta terrorista de nivell 4. 



El desplegament, però, ha cridat l'atenció de diversos veïns de la ciutat que, a través de les xarxes socials, han denunciat que la situació pugui tenir alguna cosa a veure amb el procés català i l'inici de la campanya pel referèndum independentista del proper 1 d'octubre. A més, diversos polítics sobiranistes també han difós aquest escenari a través de les xarxes socials. 

La Guàrdia Civil ja va fer un desplegament extraordinari en aquesta població el dijous de la setmana passada, tot i que ho van atribuir a "serveis rutinaris" i van afirmar que no es tractava de cap operatiu especial. L'escena, però, va alertar diversos ciutadans, justament el dia que els alcaldes sobiranistes estaven ratificant el decret per tirar endavant el referèndum del proper 1 d'octubre.


Arxivat a