Moisès Masanas incideix en la necessitat que Berga creixi de forma «integradora i sostenible»

L'alcaldable d'ERC a Berga assenyala que la ciutat «no pot dilatar projectes o idees», tal com s'ha fet amb qüestions com el plantejament urbanístic i l'estació d'autobusos

Redacció
17 de maig del 2023
Moisès Masanas, durant la presentació de l'eix 'Berga cohesionada'.
Moisès Masanas, durant la presentació de l'eix 'Berga cohesionada'. | ERC Berga
Centrant-se en la necessitat de fer créixer la ciutat de Berga, l'alcaldable d'Esquerra Republicana a Berga, Moisès Masanas, ha compartit la visió de l'equip la Berga Cohesionada, una de les tres parts en les quals es divideix el projecte de ciutat que vol endegar el partit. Masanas ha anat traçant els principals valors que pot aportar a la ciutat la seva iniciativa, tenint en compte la seva experiència, tant en el sector privat com públic, com en el model de ciutat treballat. Això sí, asseverant que aquest creixement haurà de ser integrador i sostenible.

L'alcaldable d'ERC ha recalcat "la necessitat d'executar i no dilatar projectes o idees", situant-ho com un dels principals reptes que té la ciutat de Berga d’aquí ençà. Així mateix, ha exposat que, per ell i l'equip que lidera, "els problemes de la nostra ciutat són oportunitats que cal solucionar i aprofitar". També ha fet referència al planejament urbanístic, indicant que tot i que es canviï "no té per què haver-hi una voluntat política per tirar-lo endavant", reclamant que a Berga s'hi ha trobat a faltar des de fa anys. En aquest sentit, ha rememorat que l'estació d'autobusos porta aturada més de 20 anys, malgrat que hagi de tenir una inversió íntegra feta des del Govern de la Generalitat.

És en aquesta línia que Massanas ha destacat la capacitat inversora que pot tenir Berga arran de traspassar la gestió de l’Hospital de Berga al Departament de Salut, adduint que "hi ha una generació d'ingressos anual que es podrien revertir en infraestructures i serveis", citant d'exemple els de neteja i manteniment, "per tal de millorar la ciutat". Per tot plegat, el candidat d'ERC Berga s'ha significat com "l'alcaldable capaç de superar els continus retards estructurals, captar la inversió necessària i convertir Berga en una ciutat tractora que faci créixer el Berguedà".

L'acte va tenir lloc ahir a la tarda al Pavelló de Suècia, i a més de Masanas, va comptar amb la presència de la diputada al parlament pel Berguedà, Alba Camps, i de la portaveu d’Esquerra Republicana al parlament, Marta Vilalta.