12
de desembre
de
2018, 20:27
Actualitzat:
21:13h
Foto aèria de la zona de Puig-reig on s'actuarà. Foto: Diputació de Barcelona
Puig-reig renovarà a principis de 2019 el col·lector d'aigües residuals de la zona dels habitatges de Cal Julió, al nucli urbà, per posar fi a les fuites al riu Llobregat i garantir la connexió del clavegueram fins a l'estació de bombament d'aigües residuals (EBAR) Llorito-Costa de la Garbera, que ha estat renovada recentment. Així ho ha afirmat l'alcalde Josep Maria Altarriba a NacióBerguedà, que ha exposat que el cost de renovar el col·lector que hi ha en aquesta zona del nucli urbà s'enfila a mig milió d'euros.
L'actuació és possible perquè la Diputació de Barcelona, que n'ha redactat el projecte, ha concedit una ajuda del 50% del cost de l'obra. "Podem dir ara que es farà l'actuació i que es farà com més aviat millor; cal tenir en compte que sense aquest ajut, l'Ajuntament de Puig-reig no podia assumir una actuació que és important per evitar els vessaments d'aigües brutes al riu", ha assenyalat l'alcalde. Josep Maria Altarriba considera que aquest projecte és "prioritari" perquè el mal estat de l'actual col·lector fa que les aigües sense tractar vagin a parar directament al Llobregat.
Es preveu treure a licitar els treballs i, tot seguit, adjudicar-los, de manera que l'actuació es faci aviat. "En un termini de dos o tres mesos", ha assegurat el batlle. Fonts de la Diputació de Barcelona, que va entregar el projecte valorat en 516.000 euros al consistori puig-reigenc al mes de maig, han explicat que "el nou col·lector resoldrà els problemes que té l'actual, que és molt antic". Es contempla substituir el col·lector antic per un de nou i garantir les connexions fins a l'EBAR, des d'on les aigües brutes arriben a l'estació depuradora.
L'actual equip de govern de Junts per Puig-reig, marca electoral lligada a ERC, s'ha fixat el pla director de la xarxa de clavegueram de Puig-reig com un dels objectius a desenvolupar durant el mandat. Aquest pla director, que també va redactar la Diputació de Barcelona el 2017, contempla diverses actuacions amb un cost previst d'1,5 milions d'euros. El document proposa majoritàriament un seguit d’actuacions per a la millora del servei que consisteixen majoritàriament en la substitució o nova construcció de conductes i pous de registre.