Així va ser la primera aparició del cuiner gironí Joan Roca a la tele

El gran dels tres germans propietaris d'El Celler de Can Roca va iniciar la seva carrera televisiva el 1990, només quatre anys després d'inaugurar l'emblemàtic restaurant, al programa "Bona cuina" de TV3

  • Els germans Roca, en imatge d'arxiu -
Publicat el 09 de gener de 2023 a les 19:06
"A Girona hi ha Taialà, i a Taialà hi ha el restaurant El Celler de Can Roca". Així va iniciar Jaume Pastallé el programa Bona cuina de TV3 el gener del 1990, ara fa 33 anys. Era la primera aparició a televisió del cuiner Joan Roca, el gran dels tres germans que regenten des del 1986 el restaurant amb tres estrelles Michelin. 
 
Tal com ha recordat aquest dilluns el compte de Twitter de l'Arxiu de TV3 i Catalunya Ràdio, Roca va protagonitzar el programa amb una recepta de colomí amb salsa de tòfona. Tenia només 26 anys i en feia quatre que amb els seus germans havia engegat el projecte d'El Celler, seguint el llegat dels seus pares, cuiners a Can Roca, a Girona.

L'emblemàtic restaurant de Girona ha estat nomenat com el millor del món en dues ocasions i segueix en peu sota el lideratge dels tres germans Roca. Cuiner, sommelier i pastisser. Joan, Josep i Jordi. Els Roca han sabut crear un univers al voltant d'El Celler que engloba una gelateria, una masia on fan I+R, Casa Cacao o l'espai d'esdeveniments Mas Marroch.

[plantillavirals]