Formatgé va assegurar que, en molts pocs dies, Sant Joan tindria un problema de ''salut pública'', traduït en l'aparició de rates, sinó s'hi posava remei de forma immediata. La regidora demòcrata va qualificar la situació de ''trista'' i va assenyalar que aquest espai s'havia convertit en un petit abocador, ja que ''sinó hi ha una cinquantena de bosses d'escombraries, no n'hi ha cap''. Un fet que resulta preocupant tenint en compte que al municipi santjoaní es duu a terme un sistema de recollida de residus porta a porta des de l'any 2005 i; per tant, els veïns de la vila no s'han de desplaçar per llançar la brossa, ja que en tenen prou de deixar-la a davant la porta de casa. ''Hi ha algú que no li agrada reciclar i ha entès que allò és l'equivalent al contenidor'', va exemplificar. La problemàtica s'agreuja, encara més, amb l'arribada de l'estiu i el bon temps perquè la calor farà aflorar les pudors i la insalubritat.
L'alcalde del municipi, Ramon Roqué (MES), va puntualitzar que la problemàtica existent al camí ral ja està detectada i, a més, va afegir que l'equip de govern té identificades a totes les persones que han llançat brossa en aquest espai. La postura del consistori serà inflexible en aquest aspecte i el batlle santjoaní va anunciar que des de l'Ajuntament es contactarà amb aquestes persones perquè assumeixin el cost de la neteja. Roqué va assegurar que aquestes actituds han de cessar i va trobar inadmissible que, per acabar-ho d'adobar, aquestes persones aboquessin la brossa en el terreny d'un particular.

L'alcalde Ramon Roqué (MES) va dir que les persones responsables ja estaven identificades i haurien d'assumir el cost de la neteja Foto: PDeCAT Sant Joan