La polèmica no abandona la plaça Gran de Ripoll

Comencen els treballs per modificar l'accés a un garatge per evitar que els cotxes mal aparcats no en bloquegin l'accés | El PSC hi veu com a objectiu beneficiar interessos privats mentre ERC denuncia "amiguisme" i "obscurantisme"

Redacció
22 d'octubre de 2013
L'Ajuntament de Ripoll executa una nova modificació a la plaça Gran. Foto: Arnau Urgell

La plaça Gran de Ripoll, reformada l'abril de 2009, continua sent font de polèmica. Aquest dimecres va començar una actuació per modificar l'accés a un garatge d'aquest espai públic. Des de l'equip de govern es considera que l'actuació ha d'evitar que els cotxes mal aparcats deixin de bloquejar-ne l'accés. El PSC, que ja va destapar el projecte en un ple, no hi veu cap millora i considera que l'únic objectiu és beneficiar els interessos privats del propietari de la finca.

El garatge més important del Barri Vell

El garatge de la plaça Gran, amb 18 places, és un dels més importants del Barri Vell. S'hi accedeix girant a la dreta quan s'entra a la plaça des del carrer del Prat. “La facilitat del gir fa que els cotxes hi estacionin amb total impunitat” va explicar el regidor Xavier Cima en el ple del juny passat. En aquest sentit, l'alcalde Jordi Munell va assegurar que de manera contínua els veïns afectats truquen a la Policia Local o a ell mateix perquè no poden entrar ni sortir de l'aparcament.

La solució que planteja l'equip de govern, i que ha començat a executar-se, és traslladar l'accés a tocar de la farmàcia, més a prop de la sortida de la plaça Gran cap als ponts de l'Arquet i Macià Bonaplata. “El gir és més complicat i això podria evitar els estacionaments irregulars” va afirmar Cima.

La solució no convenç gens el PSC

El PSC veu amb “molta sorpresa” que hagin començat aquesta actuació que “no comparteixen de cap de les maneres”. En aquest sentit consideren que no soluciona el problema d'accés als garatges sinó que l'empitjora. “Allarga el recorregut dels vehicles per la zona de vianants, el radi de gir és més tancat i coincideix en major mesura el recorregut de les persones amb el dels vehicles” asseguren. De fet, entenen que una solució més fàcil hauria estat posar una pilona retràctil per evitar l’estacionament de vehicles.

Per tot plegat consideren que “el motiu real” de tirar endavant aquesta modificació és augmentar el  valor del local que hi ha tocar del garatge ja que d'aquesta manera pot posar més taules i cadires a l'exterior. “Podem concloure que s’està disposant de diners públics amb l’única finalitat de beneficiar interessos privats” asseguren els socialistes.

ERC denuncia "amiguisme" i "obscurantisme"

ERC ha acabat convocant aquest dilluns una roda de premsa per denunciar un procediment que ha qualificat de "vergonyant" al·ludint al que consideren "nul·la informació d'un projecte que respon a la demanda social d’una minoria que dóna ales als interessos de la propietat de la casa Alòs". Per tot plegat els republicans denuncien la "manca de transparència, l’obscurantisme l’amiguisme i l’ús i l’abús d’un equip de govern que utilitza la seva majoria absoluta per fer i desfer segons la seva conveniència".

Nota de premsa d'ERC-Ripoll (pdf)

Nota de premsa del PSC-Ripoll (pdf)