Ripoll es planteja controlar amb càmeres l'accés de vehicles al Barri Vell

El cost anual de reparar les pilones mòbils és de 9.000 euros i almenys set conductors han denunciat el consistori | PSC i ERC mantenen les crítiques a les darreres obres a la plaça Gran

Arnau Urgell
27 de novembre del 2013
Barri Vell
Barri Vell | Arnau Urgell
 L'accés al Barri Vell es podria controlar amb càmeres. Foto: Arnau Urgell

Ripoll es planteja controlar amb càmeres l'accés de vehicles al Barri Vell. Així ho va anunciar l'alcalde Jordi Munell en el ple municipal d'aquest dimarts. Una opció que justifica per l'elevat cost de manteniment de les actuals pilones mòbils i pels danys que provoquen sovint als cotxes. A més, assegura que els preus d'aquesta tecnologia estan baixant molt.

Actualment, l'accés motoritzat a bona part del Barri Vell de Ripoll es regula amb unes pilones mòbils. En el cas de les places Gran i Sant Eudald, per exemple, al matí s'hi pot accedir simplement retirant un tiquet –regula un marge de quinze minuts a l'interior de l'àrea de vianants- mentre que a la resta del dia només poden superar l'obstacle els vehicles autoritzats expressament.

L'equip de govern assegura que aquesta tecnologia es molt cara. En aquest sentit el darrer any l'Ajuntament s'ha gastat fins a 9.000 euros en reparacions i, per això, ha acabat signant amb una empresa un contracte anual tancat de 4.000 euros. A més, almenys set conductors han denunciat el consistori per danys als seus vehicles –la pilona ha ascendit mentre el cotxe hi era a sobre–.

L'alcalde ripollès va assegurar que els costos de la tecnologia de les càmeres han baixat molt i per aquest motiu ho fa interessant. En aquest sentit va posar com a exemple el cas de Girona on es fotografien les matrícules dels vehicles que entren al Barri Vell i això, automàticament, permet saber si estan autoritzats per fer-ho així com controlar el temps que s'hi estan (hi ha una càmera a la sortida de l'àrea d'accés limitat).

Continua la polèmica pels garatges de la plaça Gran

El PSC i ERC van reiterar al ple les seves crítiques a la darrera actuació de la plaça Gran que va consistir en modificar l'accés a un dels garatges amb més places del Barri Vell. “Ens pensàvem que aquest projecte no es faria i, a més, no ha solucionat el problema” va assegurar Enric Pérez, portaveu dels socialistes. El republicà Ramon Serra, per la seva banda, va lamentar que “encara esperaven la reunió que se'ls havia promès”.

Des de l'equip de govern es va mostrar la “sorpresa” perquè l'oposició hagi donat tanta importància a un projecte que “simplement ha consistit en retirar un escocell i un arbre mort”. “Només hem intentat solucionar un problema” va assegurar Xavier Cima, regidor d'Urbanisme, que va explicar que encara manca instal·lar fitons perquè els cotxes no puguin entrar per l'accés antic.