El Barça no pot amb el Mònaco en un debut per oblidar a la Champions

Una vermella a Eric al minut 10 ha deixat pràcticament tot el partit en inferioritat els blaugrana, cosa que han aprofitat els monegascs per imposar el seu joc amb les ocasions més clares

Lamine Yamal, l'home del gol aquesta nit contra el Mònaco
Lamine Yamal, l'home del gol aquesta nit contra el Mònaco | Barça
19 de setembre de 2024, 22:55
Actualitzat: 22:57h

La gran polèmica de l'estrena del Barça a laChampions aquesta nit serà, sens dubte, la vermella a Eric Garcia. El de Martorell, gran novetat a l'onze de Hansi Flick, ha estat expulsat quan tot just havien passat 10 minuts des del xiulet inicial i ha deixat en inferioritat numèrica els catalans pràcticament tot el partit. Així, el Barça no ha estat capaç de superar el Mònaco al Lluís II, que s'ha acabat imposant per 2-1 en un debut del tot accidentat a la màxima competició del continent.

El primer gol dels monegascs, sòlids i conscients de tot el que han fet damunt la gespa, ha arribat al minut 15 de les botes d'un jove talent. Akliouche ha aprofitat la superioritat del seu combinat i el fet que el Barça encara s'estava situant per encarar porteria i ha acabat aconseguint, amb encert, el pitjor que li podria passar als homes de Flick: un inici per oblidar. L'equip ha estat insegur amb pilota, l'ha perdut en múltiples ocasions i tampoc l'ha sabut recuperar. El Mònaco, en canvi, s'ha exhibit com un bon equip.

Ha estat a punt d'arribar al 30 de la primera part que Lamine Yamal, del no-res, s'ha inventat una ocasió i ha acabat marcant des de fora de l'àrea. El nen al rescat quan venien mal dades. I a partir d'aquí, els catalans s'han despertat, el millor que es pot extreure del partit. Una capacitat de reacció que, malgrat tot, no ha servit per a gaire. A diferència del que vam veure a Montilivi contra el Girona fa tot just una setmana, quan el Barça ho havia fet gairebé tot bé, en aquesta ocasió ha estat ben bé al contrari. Poques coses a destacar aquest dijous.

D'aquesta manera, els monegascs han pogut imposar el seu joc i traient suc d'un Ter Stegen que no ha tingut la seva millor jornada, han arraconat el Barça a la seva àrea fins que ha arribat el 2-1 definitiu a cura de Ilenikhena. Un error especialment atribuïble a Iñígo, però que, en el fons, ha estat conseqüència d'un mal paper en general de la defensa blaugrana.

L'equip d'Adi Hütter ha disposat de les ocasions més clares davant d'un Barça que només ha pogut jugar al contraatac. I en un moment en què tocava arriscar, els de Flick s'han vist impotents mostrant una imatge poc vista en aquesta nova etapa. Els catalans s'han quedat ràpidament sense benzina i els refrescos no han ajudat.

En aquest escenari ha arribat una altra acció polèmica del matx: un possible penal d'Iñígo que, finalment, l'àrbitre no ha xiulat després de revisar el VAR. Després, ni tan sols l'entrada d'Ansu -definit com l'hereu amb el 10 a l'esquena, però molt tocat per les lesions- ha pogut marcar diferències. Toca reflexionar.