​La geopoètica i el binomi artesania i tecnologia centraran el Sismògraf d'Olot 2024

Del 18 al 30 d'abril la capital de la Garrotxa acollirà 35 espectacles, entre els quals hi ha nou estrenes

Presentació aquest dilluns del Sismògraf 2024 a Olot
Presentació aquest dilluns del Sismògraf 2024 a Olot | Pau Masó
18 de març de 2024, 11:50
Actualitzat: 11:54h
El Sismògraf d'Olot 2024 s'ha presentat aquest dilluns en societat. El festival de dansa d'Olot encara la seva setzena edició amb poques novetats i amb la fórmula que sempre l'ha fet triomfar: utilitzar l'art i la dansa com a reflexió. El certamen reflexionarà del 18 al 30 d'abril sobre dos grans temes: la geopoètica i el binomi artesania i tecnologia.

Pel que fa al primer leitmotiv del Sismògraf, reflexionarà sobre la terra, la geografia i com es mou allò que tenim sota els nostres peus. En aquesta línia argumental, s'hi podran trobar espectacles com Cratera de CircoLando dedicat a paisatges volcànics, Trickster-p de Moon Ribas i Quim Girón que posarà polseres als espectadors per sentir els terratrèmols, o Geophonic que és una caminada auditiva per escoltar els processos geològics de la terra a través de geòfons.

L'altre discurs del Sismògraf sobre tractarà el binomi artesania i tecnologia per reivindicar la connexió i dependència entre els avenços tecnològics i allò tradicional. Aquesta temàtica es podrà veure amb espectacles com Cove d'última vèrtebra, la proposta creada amb intel·ligència artificial d'Una illa de l'Agrupación Señor Serrano o la peça d'Albert Coma que convidarà a passejar entre objectes en desús.

En total, el Sismògraf 2024 tindrà 35 espectacles, dels quals nou seran estrenes. Es podrà veure per primera vegada l'obra Entre de la companyia local Eva Durban o Fairy tales de la txeca Pocketart. "Crec que és una cosa que ens preocupa bastant poc. Més que res perquè intentem buscar espectacles que pesin en el lloc, siguin innovadors i plantegen reptes i preguntes importants. Que hi hagi estrenes no és una cosa que ens faci córrer, però sempre ens agrada que passin coses per primera vegada al Sismògraf", diu la directora del festival, Tena Busquets.

Pel que fa a la resta d'espectacles, la majoria es distribuiran entre el dijous 18 d'abril i el diumenge 21. Passaran en espais com l'Orfeó Popular Olotí, Els Tossols, la piscifactoria del molí de les Fonts, el Tatre Principal, les graderes del Montsacopa, les Fonts de Sant Roc, el Firal Petit o la plaça de Braus, entre altres.
 

Un segon cap de setmana i més accessibilitat

Dissabte serà el dia més fort i diumenge tindrà lloc la tradicional matinal al Parc Nou. Però enguany el Sismògraf tindrà un bis amb una programació que anirà més enllà dels quatre dies intensos de pur festival per tal de celebrar el Dia Mundial de la Dansa (diumenge 28 d'abril). Per això, hi haurà un segon cap de setmana anomenat Sismodansa que serà el divendres 26, dissabte 27 i dimarts 30. Durant aquests tres dies se celebrarà el Sismodansa amb diferents propostes.

Per a aquesta edició s'han creat quatre itineraris perquè el públic pugui seguir el festival en diferents ritmes. També s'ha millorat l'accessibilitat del certamen i s'han programat propostes adaptades a persones amb cadira de rodes, s'ha habilitat audiodescripció, motxilles vibratòries i una visita tàctil abans de l'inici d'algunes funcions per a persones cegues.
Arxivat a