​La pastisseria Cacau d'Olot fa la mona més gran: un camió de porcs de 200 quilos

El dilluns 1 d'abril es farà la tradicional trencada amb l'artista Quim Domene com a padrí

D'esquerre a dreta: Lluís Riera i Miquel Alari, xocolaters, i Quim Domene, artista olotí
D'esquerre a dreta: Lluís Riera i Miquel Alari, xocolaters, i Quim Domene, artista olotí | Cedida
Nació
04 de març del 2024
Actualitzat a les 10:28h
La pastisseria Cacau d'Olot s'ha superat. Aquest 2024 ha presentat la que és la mona més gran que ha fet. Es tracta d'un camió de porcs de xocolata que pesa 200 quilos. La temàtica, segons el propietari de la pastisseria, Lluís Riera, és també "una de les més disruptives" que han fet.

"Partim del fet que hi ha dues coses que han determinat, al llarg del temps, Olot i la Garrotxa. Per un cantó, la geologia dels volcans i, per altre, el treball amb l'embotit des de la forma més ancestral (encara vigent) fins a la gran agroindústria. Aquests elements han configurat al llarg dels temps la nostra idiosincràsia, ho fan i tot fa pensar que ho continuaran fent amb tots els beneficis i adversitats", explica Riera per definir la temàtica d'enguany.

La mona, obra de Riera i Miquel Alai, ha estat construïda per acabar sent esmicolada el dilluns 1 d'abril en la tradicional Trencada de Mona que fa setze anys que organitza la pastisseria olotina a la plaça Major. En públic, a les 12 h, es trencarà i es repartirà la mona que des de fa dies ja està exposada a la pastisseria Cacau.

Cada any, la Trencada de Mona té un convidat i aquest 2024 serà l'artista olotí Quim Domene. Ell mateix també ha estat l'autor del cartell de l'acte, en el qual s'hi ha representat l'escorxador d'Olot i fa referència a la històrica campanya Olot és Natural amb un porc volant recordant Pink Floyd.
Arxivat a