La Universitat d'Estiu de Vic aterra a Olot i les Preses

L’edició d’enguany ofereix 58 propostes a 15 poblacions de tot el país.

Publicat el 05 de juny de 2013 a les 15:43
Montserrat Simon i Joan Masnou, aquest dimarts a la presentació de la Univesitat d'Estiu. Foto: Adrià Costa

Joan Masnou, president de la Universitat d’Estiu (UEV), i Montserrat Simon, coordinadora de la Plataforma Cultural de la UEV, han presentat aquest dimarts la 18a edició de la Universitat d’Estiu de Vic. La iniciativa és una oportunitat per a tothom que vulgui aprofundir els seus coneixements durant l’estiu.

L’edició d’enguany presenta una oferta de 44 activitats d’extensió universitària, relacionades amb les arts i humanitats, ciències de la salut i el benestar, empresa, educació i ciència i tecnologia, en forma de cursos, jornades i escoles d’estiu, idiomes i 14 activitats dins la Plataforma Cultural de la UEV, tot plegat a 15 poblacions de Catalunya.

La necessitat d’adaptar-se a la demanda de formació en temps d’estiu ha fet que any rere any la Universitat d’Estiu hagi anat reduint l’oferta de cursos, per augmentar la de jornades i escoles d’estiu adreçades a un públic més professionalitzat (cal destacar que el 50% dels matriculats són de fora l’àmbit universitari). Aquesta adaptació ha portat a programar, per primer cop, dos cursos en format on-line, sobre meteorologia i alimenturisme. De l’edició d’enguany destaca la 3a escola d’Estiu de Literatura Infantil i Juvenil a Montserrat  i la 1a Jornada sobre Art Religiós a Catalunya, en col·laboració amb el Museu Episcopal de Vic i l’Institut Superior de Ciències Religioses. A més de la novetat de la inclusió dels cursos “Com cercar feina” i un altre per donar eines a futurs emprenedors.

També, aquest any es compta amb la segona edició de la Junior University, íntegrament en anglès, dirigit a estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior, de l’1 al 12 de juny. Aquest any estan convidats els professors Lluís Gavaldà, cantant d’Els Pets; Pius Alibek, del restaurant Mesopotamia de Barcelona; i Taylor Bingle, professor d’Estudis Americans i Economia a Punahou de Honolulu.

Un dels principals actius de la UEV és la seva implicació en el territori. Les activitats de la Universitat d’Estiu són el resultat d’un treball conjunt de col·laboracions amb l’entorn i amb els agents educatius de Catalunya. Aquest any s’ofereixen cursos a Barcelona, a través de BAU, Centre Universitari de Disseny de Barcelona, a Alpens, Avinyó, Castellterçol, el Lluçanès, El Pont d’Armentera, Granollers, L’Estany, L’Hospitalet de Llobregat, Les Masies de Roda, Les Preses, Monestir de Montserrat, Olot, Ripoll i Vic.

L’any passat unes 900 persones van assistir a alguna de les activitats realitzades a 14 poblacions d’arreu del territori. Un 63% dels assistents va ser major de 30 anys i un 60% foren dones amb un perfil més professionalitzat. Els participants de l'edició de l'any passat van destacar, amb la nota de 8,5, la qualitat dels seus continguts, i amb un 9, el la qualitat del professorat. Al seu torn, el rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, destaca que la Universitat d’Estiu és un veritable punt de trobada entre “la universitat i els ciutadans que durant l’any no es podrien permetre  matricular-s’hi. En canvi és molt possible que  trobin durant aquests dies un tema que els obri les ganes d’aprendre i de conèixer més a fons algun àmbit d’interès personal”.

L’acte inaugural de la UEV tindrà lloc dimecres 12 de juny de 2013, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic, amb el parlament central de la periodista Cristina Gallach.

Programa, matrícula i més informació de la Universitat d'Estiu de Vic




Montserrat Simon i Joan Masnou, aquest dimarts a la presentació de la Univesitat d'Estiu. Foto: Adrià Costa