L'Elmini de 2020 continuarà amb la dinàmica de les últimes edicions, amb actuacions concentrades en un cap de setmana, que començaran el dijous amb el concert que fa temps que s'esperava tornar a veure: Damià Arròs rememorarà el seu primer concert, que va fer precisament a Elmini ara fa 8 anys.
Enguany, el divendres el festival es trasllada a El Torín, on hi haurà el concert de l’artista internacional australià, Steve Smyth, amb un directe potentíssim que l’ha portat a girar amb bandes tan conegudes com The Killers. El directe de Big Black Rhino i el carisma de la seva cantant tancaran les actuacions del divendres 13.
L’endemà, dissabte a la tarda, es continua amb els ja consolidats “Concerts d’estar per casa”, aquest any amb uns artistes molt diversos i que encaixen a la perfecció amb l’essència d’aquestes actuacions de mini-format, amb una quarantena de persones de públic i on els músics toquen “a pèl”, sense sonorització. Als “Concerts d’estar per casa” hi podrem veure, en acústic, el projecte en solitari de Jordi Serradell; Eric Fuentes conegut per la seva mítica banda Unfinished Sympathy; a Alba Carmona; la valenciana Clara Andrés; Joan Colomo que no podia faltar en aquesta edició dels deu anys; i a Massa, la proposta local i olotina d’enguany.
I sense canviar l’estructura dels darrers anys, finirà la nit de dissabte ballant sense parar, amb un concert elèctric i amb banda a la Sala Torín dels The Tiki Phantoms, un grup barceloní conegut ja internacionalment, que oferiran versions de tota la vida, però amb un estil més que personal que barreja el surf clàssic, garage, rock i spaghetti western.
No oblidem que dissabte a la tarda hi haurà els concerts més punk, hardcore i desenfadats al Bar Bruixes. Aquest any amb Copdemar i Serpent, que volen sorprendre i molt, pel seu talent i qualitat en els seus temes.

La programació del Festival Elmini 2020. Foto: @elminifestival.
El tercer Vermut Musical
El vermut ja és un altre acte fixe a Elmini, així que es continuarà amb la tradició i a migdia, a les 12, just damunt la placeta del Torín, a tocar de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, hi actuarà Kàfkia.
Ferran Palau clourà el festival
Ferran Palau és un dels artistes que més ha sorprès i que més encaixa amb la filosofia del festival. Ja el van portar als “Concerts d’estar per casa” quan va treure el seu primer disc, i ara, després d’haver-se convertit en un dels artistes més valorat i de més qualitat de l’escena musical catalana, actuarà amb la banda sencera a la Sala Torín diumenge a la tarda, i serà l’encarregat de tancar aquestes deu anys d’un festival al qual encara li queda molta corda. El concert és organitzat conjuntament amb l’Institut de Cultura de la ciutat d’Olot.
La imatge del cartell
El “Senyor d'Elmini” és una de les icones característiques de l’imatgeria del festival, que ha acompanyat l'esdeveniment en tots els cartells de totes les edicions. El dissenyador és lartista gràfic CiscoKsl. Un cartell, juntament amb el díptic i tríptics informatius, que des de fa tres anys és dissenyat i maquetat per Xevi Prat, fundador i màxim responsable de l’empresa Demaneragrafica, qui sempre ha donat suport incondicional al festival.
Aquest any el podem veure bevent ratafia, com a bon olotí, i tocant la seva bateria personalitzada amb els 10 anys escrits al ressonador del bombo.

El cartell del Festival Elmini 2020. Foto: @ciscoksl.
Deu anys fent-se sentir a Olot
El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts i la gestió cultural, les quals, de manera directa, estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.
Elmini va néixer amb la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això ha fet que des de la primera edició i fins avui, que s'arriba ja a la desena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músic i públic.
En definitiva, Elmini és més que un festival. A més de voler acostar públic i artista mitjançant concerts íntims i de petit format, també vol ser una plataforma per als artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. Tot en un indret de Catalunya apartat de les grans ciutats, i on també es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastronòmiques, històriques i culturals que té Olot.
Les entrades ja es poden adquirir al lloc web oficial del festival.