"Aquest any tenim aquesta petita extensió perquè just després del cap de setmana del Sismògraf venia el Dia Internacional de la Dansa i arran d'un projecte europeu que participem – el Big Pulse – aquest any ens tocava fer l'estrena d'un dels espectacles internacionals", explica Tena Busquets, directora artística del Sismògraf. "Provarem el Sismodansa. Aquest any ho necessitàvem per aquesta producció internacional. Coincidia amb el Dia Internacional de la Dansa. Intentem també ser solidaris i no trepitjar-nos amb altres esdeveniments del país. Ja veurem l'any que ve", afegeix.

Tena Busquets i Josep Quintana, regidor de Cultura, en la presentació de l'edició 2024 aquest dilluns. Foto: Pau Masó
El primer cap de setmana de Sismògraf (del dijous 18 al diumenge 21 d'abril) es podran veure propostes com Una illa de l'Agrupación Señor Serrano, Sota terra de Quim Girón i Moon Ribas, o la companyia suïssa Trickster-p i la portuguesa CircoLando, entre altres. Totes elles representaran els seus espectacles a espais com el Teatre Principal, les grederes del volcà Montsacopa, la plaça de Braus o la biblioteca.
En el segon cap de setmana (el divendres 26, dissabte 27 i dimarts 30 d'abril), quan tindrà lloc el Sismodansa, es podrà gaudir de dues estrenes mundials. Entre elles, l'espectacle que ha motivat a la creació del Sismodansa: Fairy de la companyia txeca Pocketart; i l'estrena d'Entre de la companyia local Eva Durban que treballa amb persones amb altres capacitats.
Durant els tres dies que durarà el Sismodansa també es podran veure espectacles de Quim Bigas, Laura Alcalà, Irene Vicente, Àngel Duran, Esbart Rocasagna, Ingrid Fiksdal & Núria Guiu, Miraia Querol Duran, Ursa Sekirnik i Raquel Gualtero.
Està previst que a partir del mes de març, l'organització farà pública tota la programació del Sismògraf 2024 i detallarà els espais en què es duran a terme els espectacles, com també el dia en què es posaran a la venda les entrades per a la tercera edició del reconvertit festival olotí.