Es presenta a la Garrotxa el portal gastroteca.cat

Publicat el 17 de març de 2008 a les 12:00
 
Segons Valdero, la resposta de productors, botiguers i productors davant aquesta pàgina web gastronòmica 'és molt entusiasta'. 'De fet, gastroteca.cat vol ser un portal al servei de tot el producte agroalimentari de qualitat de Catalunya i de tothom vinculat al món del menjar i beure', va recalcar el secretari de Comerç i Turisme, que va enumerar els quatre eixos bàsics en què es desenvolupa la web. 'Hi trobem una finestra on desglossen tots els productes per territoris; també un altre apartat on s'especifica totes les botigues on es poden trobar aquests productes', ha assenyalat Valdero, 'una tercera secció més orientada als restaurants que tenen plats en els seus menús on s'utilitzen productes del territori, i un quart apartat de receptes vinculades a cadascun dels productes de la gastroteca'.

Pel que fa a la Garrotxa, la pàgina web ja incorpora un total de 33 productors, 20 botigues, 19 restaurants i quatre establiments hotelers on es poden comprar o degustar productes de qualitat típics de la zona com la patata de la Vall d'en Bas, el tortell d'Olot, els iogurts de la Cooperativa la Fageda, el fesol de Santa Pau, els salsafins de Girona, l'ovella ripollesa o la vedella dels Pirineus Catalans. 'Tot això, sense cap cost. Només controlem que les dades siguin correctes i verifiquem que el producte o el plat del restaurant tingui el nivell de qualitat mínim exigible per sortir a la web', va assenyalar el secretari de Comerç i Turisme, que amb el 'tour' per Catalunya busca la incorporació de més restaurants i productors a gastroteca.cat.