
Olot celebra aquest cap de setmana, dies 10 i 11 de novembre, la primera edició de la fira Orígens, Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat. Es tracte d’un esdeveniment en el que els productors i els productes amb distintiu d’origen són els principals protagonistes. El primer dia, la fira ha rebut una bona afluència de visitants, entre els quals hi havia el diputat de CiU al Congrés, l'olotí Pere Macias. El certamen està organitzat per l’empresa osonenca Pep Palau, von Arend & Associats .
La fira es porta a terme al recinte firal d’Olot (Carrer Madrid, n. 2), de les 10 del matí a les 8 del vespre. L’entrada té un cost de 3 euros i inclou tres tiquets de degustació dels productes que ofereixen els expositors.
El certamen es presenta ple d’activitats per als visitants, amb tallers que fan reconeguts professionals, tastets i compra directa de productes.
--------------------------
PROGRAMA D’ACTIVITATS
DISSABTE, 10 DE NOVEMBRE
AULA DE CUINA
11:30 – 12:15: Tots els sabors de la poma a la cuina dolça. A càrrec de Víctor Trochi, Restaurant les Magnòlies, Arbúcies
13:00 – 13:45: Cuina de Km 0. A càrrec de Sergi de Meià, Monvínic, Barcelona
16:30 – 17:15: El peix de la costa a la cuina. A càrrec de Joan Cuadrat, Espai del Peix de Palamós
18:00 – 18:45: La cuina d’Osona. A càrrec d’Ignasi Camps, Restaurant Ca l’Ignasi, Cantonigròs
19:15– 20:00: L’hort i el galliner a la cuina de Les Cols. A càrrec de Fina Puigdevall i Pere Planagumà, Restaurant Les Cols, Olot
AULA DE TAST
11:30 – 12:30: Tast de melmelades de La Fageda
13:00 – 14:00: Tast de cerveses artesanals
16:30 – 17:30: Tast de productes de la Terra (Domus Sent Sovi, Hostalric)
18:00 – 19:00: Tast de vins de DO Empordà
AULA DELS NENS
11.00 – 11:45: Pans de diferents tipus i formes. El teu entrepà. A càrrec de Jordi Fajula, Hostal del Sol – Fleca La Llavor d’Olot
12:00 – 12:45: Amanides divertides i de colors. A càrrec de David Colom, L’Hostalet dels Hostalets d’en Bas
17.30 – 16:15: La xocolata. A càrrec de Jordi Ferrer, Pastisseria Ferrer d’Olot
18.30 – 16:15: Fruita a tothora i de totes maneres. A càrrec de M. Àngels Recio, Restaurant L’Alba de Sant Feliu de Pallerols
DIUMENGE, 11 DE NOVEMBRE
AULA DE CUINA
11:30 – 12:15: Tots els sabors de la poma a la cuina dolça. A càrrec de Víctor Trochi, Restaurant les Magnòlies, Arbúcies
13:00 – 13:45: Cuina de Km 0. A càrrec de Sergi de Meià, Monvínic, Barcelona
16:30 – 17:15: El peix de la costa a la cuina. A càrrec de Joan Cuadrat, Espai del Peix de Palamós
18:00 – 18:45: La cuina d’Osona. A càrrec d’Ignasi Camps, Restaurant Ca l’Ignasi, Cantonigròs
19:15– 20:00: L’hort i el galliner a la cuina de Les Cols. A càrrec de Fina Puigdevall i Pere Planagumà, Restaurant Les Cols, Olot
AULA DE TAST
11:30 – 12:30: Tast de melmelades de La Fageda
13:00 – 14:00: Tast de cerveses artesanals
16:30 – 17:30: Tast de productes de la Terra (Domus Sent Sovi, Hostalric)
18:00 – 19:00: Tast de vins de DO Empordà
AULA DELS NENS
11.00 – 11:45: Pans de diferents tipus i formes. El teu entrepà. A càrrec de Jordi Fajula, Hostal del Sol – Fleca La Llavor d’Olot
12:00 – 12:45: Amanides divertides i de colors. A càrrec de David Colom, L’Hostalet dels Hostalets d’en Bas
17.30 – 16:15: La xocolata. A càrrec de Jordi Ferrer, Pastisseria Ferrer d’Olot
18.30 – 16:15: Fruita a tothora i de totes maneres. A càrrec de M. Àngels Recio, Restaurant L’Alba de Sant Feliu de Pallerols
