La revista, que ja es troba arreu des del passat 22 d'abril, es presentarà aquest dissabte vinent, 30 d'abril, a migdia (12:00 h), a Can Trincheria d'Olot, on intervindran Estanis Vayreda, regidor de Promoció de l'Ajuntament d'Olot; Domènec Molí, periodista, escriptor i impressor; Francesc Ginabreda, col·laborador de Les Garrotxes; i, Jordi Nierga, director de la publicació. També, se'n farà una altra presentació a les escoles velles de Vilert (Pla de l'Estany) el mateix dia a les sis de la tarda.
A banda del dossier, la revista de patrimoni i etnologia que abraça la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Ripollès i la Vall de Llémena compta amb la resta de continguts habituals. Un dels quals, la Conversa, recull les opinions i reflexions de Joan Tresserras, arquitecte, excursionista i activista amb un paper molt destacat en la vida olotina des de mitjan segle passat.
Aquesta peça comparteix protagonisme amb altres articles destacats com ara el Retrat de Família, que en aquest número se situa a Vilert, Esponellà, per a resseguir la història centenària de les diferents generacions de ca n’Anglada, o amb tres perfils a gent del territori: la Marina Vilalta, una pastora encara en actiu de Bruguera; en Joan Prats, olotí d’adopció que va ser president de l’Orfeó i jugador de la Unió Esportiva Olot, i en Jaume Boix, un carrosser de Sant Esteve de Llémena.
La secció de Patrimoni, coordinada per l’historiador banyolí Guerau Palmada, està formada en aquesta edició per vuit articles: així, en Joan Sala ens parla de la Majestat de Beget (Arquitectura); en Joan Frigola, en Pere Castanyer i en Joaquim Tremoleda ens descobreixen la vil·la dels Pompeu Saturió, als afores de Besalú (Arqueologia).

Cartell de la presentació de «Les Garrotxes» aquest dissabte. Foto: @GrupGavarres.
El mateix Palmada, acompanyat per Àngel Vergés, ens descriu l’evolució dels cavallets de Banyoles (Etnologia); la Mònica Pagès recorda els temps d’activitat del Balneari Montagut de Campelles (Història); l’Antoni Mayans i en Xavier Puigvert ens ressegueixen la trajectòria dels Casabona d’Olot (Nissagues); en Jordi Nierga conversa amb la gent de Calçats Rovira d’Olot (Botigues de tota la vida); l’Emili Bassols escriu sobre la garsa (Fauna) i la Teresa Garnatje, l’Airy Gras, la Montserrat Parada i en Joan Vallès dediquen el seu article als lliris (Flora).
En aquest número l’escriptor Josep Valls recula cap a la seva infantesa en el text "Perdut en l’ombra del temps", que és l’escrit dels Primers Relleus. Aquest és l’article inicial d’un número que es completa amb altres seccions com la Memòria Fotogràfica, que en aquesta ocasió posa la mirada al futbol d’abans; les Rutes a Peu, que recorren les valls del Terri i el Garrumbert i Santa Bàrbara de Pruneres, o l’Indret, que ens descobreix els espais i la gent de Gombrèn.
D’altra banda, la revista es completa amb un reportatge sobre l’entitat Esbart Dansaire de Fontcoberta; una entrevista a Pep Arcas i Guillem de Lorenzo, elaboradors de cervesa artesana a Santa Pau Ale Works, i una selecció de les últimes novetats editorials.
La publicació està dirigida pel periodista banyolí Jordi Nierga i es pot trobar a les llibreries, quioscos i punts de venda habituals.