El nou programa arriba amb una dotzena d’activitats adreçades a tots els públics: a persones emprenedores i involucrades en l’entorn empresarial de la comarca, a estudiants dels centres educatius, així com a la resta de la ciutadania. Hi haurà formacions, xerrades i tallers per a joves en què es tractaran temes com el màrqueting, l’estratègia, l’ètica en els negocis i l’actitud emprenedora, entre d’altres.
Per altra banda, s’ha tornat a programar un espai dedicat a la Responsabilitat Social Empresarial, amb l’organització de la 3a Edició de la Jornada de Territori Socialment Responsable, on es fomenta el coneixement de temàtiques relacionades amb la Responsabilitat Social i es fa el lliurament dels reconeixements a les empreses que han posat en pràctica accions d’RSE durant l’any.
A més, s’ha organitzat activitats pensades per als joves, llavor dels futurs projectes emprenedors de la comarca. Gràcies a un taller-experiència a càrrec de la Maria Batet, podran adquirir coneixements sobre l’emprenedoria a través de l’al·legoria de les teles i l’actuació d’uns acròbates.

El programa del Garrotxa Emprèn 2021. Foto: DinàmiG.
També, podran participar en un taller d’innovació disruptiva de la mà de Xavier Vedaguer, emprenedor en sèrie i fundador del centre d’innovació Imagine a Silicon Valley de Califòrnia i de l’empresa de roba intel·ligent Innovalley, Inc., inversor a través de Lanta Digital Ventures i soci fundador de l’acceleradora Conector.com, entre d’altres, que ajudarà als joves a encarar reptes relacionats amb el territori. Totes aquestes activitats s’ofereixen en col·laboració amb l’àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot.
En aquesta ocasió comptarem amb integrants de la cooperativa l’Artiga, que ens explicaran en què consisteix la seva iniciativa i com ha nascut de manera col·laborativa a la comarca. Amb el Campus Garrotxa s’ha programat una activitat per a conèixer els aspectes essencials a l’hora de tirar endavant un negoci emergent en l’àmbit tecnològic.
La cloenda oficial del Garrotxa Empren tindrà lloc el divendres 29 d’octubre a les 19 h a la Sala El Torín, on es farà el lliurament de premis als guanyadors de la 8a. Edició dels Premis 100 % Emprenedors. A més, podrem veure l’actuació del Mag Sanyes i comptar amb la participació de l’olotina Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta del Departament de Producte, Mercat Internacional i Globalització de Procore Tecnologies i una de les empresàries més influents del món, considerada la dona més influent en l’entorn de la tecnologia l’any 2020 per la revista Analytichs Insight.
El Garrotxa Emprèn es porta a terme gràcies a l’organització de l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, del Consell Comarcal de la Garrotxa, dels Joves Empresaris de la Garrotxa i de l’Associació d’Empreses Euram Garrotxa, així com la col·laboració de diversos mitjans de comunicació i d’entitats i empreses que participen en les diferents activitats.
Per a més informació sobre la programació podeu consultar aquest web. Totes les activitats són gratuïtes, encara que en la majoria cal inscripció prèvia. Per a dubtes o aclariments, poseu-vos en contacte amb DinàmiG o Ca-nyera Coworking (Carrer Aigua, 5) al telèfon 972 260 152 extensió 4 o bé a suport.empresa@dinamig.cat.

L'espai de cotreball de Ca Nyera és ocupat al 100%. Foto: @olotuit.
[h3]El coworking Ca Nyera, al 100 % d’ocupació[/h3]
L’espai de cotreball de Ca Nyera, situat als antics Magatzems Guitart, al número 5 del carrer Aigua, compta actualment amb una ocupació del 100%. Són vuit les empreses que utilitzen els dotze llocs de treball, a més dels quatre tècnics de l'àrea d'empresa i emprenedoria.
Es tracta d’empreses del sector de serveis: audiovisuals, ETT, agència de viatges i guiatge, arquitectura, estratègies de comunicació, anàlisi de dades i Big Data.
També, durant l'estiu, quan l’espai encara no estava del tot ocupat, va haver-hi usuaris temporals durant períodes determinats de temps.
Ca Nyera és una de les accions del PIAM del Nucli Antic i pretén esdevenir un element dinamitzador i integrador del Nucli Antic d’Olot. S’ha apostat pel coworking (cotreball), un sector en auge que avui en dia té un creixement anual mitjà del 24%.
En aquests moments hi ha més de 14.000 espais d’aquestes característiques a tot el món i més de 1.200 milions de professionals que hi treballen. Els espais de cotreball permeten als usuaris compartir les despeses i treballar en companyia d’altres professionals, amb l’opció d’emprendre projectes comuns.