El nou polígon de Llongafollia de Sant Feliu de Pallerols busca empreses

L'Ajuntament afirma que ja n'hi ha d'interessades per instal·lar-s'hi, però l'Incasòl segueix buscant

Cartell d'accés al nou polígon garrotxí
Cartell d'accés al nou polígon garrotxí | Pau Masó
27 de novembre de 2024, 10:57
Actualitzat: 10:59h

El nou polígon de Llongafollia fa mesos que està a l’aparador. La primera zona industrial de Sant Feliu de Pallerols es va acabar d’urbanitzar aquest 2024, però ja fa més d’un any que el seu propietari, l’Institut Català del Sòl (Generalitat), el va començar a comercialitzar. Després d’aquest temps, ja hi ha hagut interès per part d’empreses per instal·lar-se a la zona.

“Ens consta que hi ha interès per part d’alguna empresa, tot i que són operacions que nosaltres no ens hi podem implicar. Esperem que aviat hi puguem veure alguna indústria”, afirma l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Artur Colomer, a NacióGarrotxa

L’Ajuntament es mostra interessat a què arribi alguna companyia per tal d’impulsar l’activitat industrial del municipi. “Interessa que hi hagi un desenvolupament industrial per totes les conseqüències: en l'àmbit laboral i dinamització del municipi. Interessa que es desenvolupi i hi hagi un creixement”, diu Colomer.

Polígon de Llongafollia de Sant Feliu de Pallerols
Imatge dels terrenys del Pla de Llongafollia - Pau Masó Ros

 

Dues parcel·les per vendre i una campanya de màrqueting per iniciar

Fonts de l'Incasòl asseguren a aquest diari que, de moment, no hi ha cap empresa que hagi comprat cap de les parcel·les del polígon garrotxí. Des de l'Incasòl indiquen que aviat començaran una campanya de màrqueting per intentar atraure inversors.

Fa mesos que es va acabar d’urbanitzar la zona i ara només s’està a l’espera de tancar la venda d’algunes de les dues parcel·les que hi ha disponibles. Una és de 28.000 metres quadrats i l’altra de 8.000. Totes dues s’han comercialitzat per un valor de 100 euros al metre quadrat.

El nou polígon tindrà com a ús principal l'industrial i el terciari, però també s'hi admetran altres usos com logística, magatzem, oficines, serveis tècnics i mediambientals, estacions de servei, tallers de reparació de vehicles, serveis viaris, restauració, recreatius, educatiu, sanitari-assistencial, esportiu per a activitats de gimnàs, pàdel, etc., cultural i serveis urbans. La Generalitat ha invertit 1,8 milions d’euros en la urbanització d’aquest sector.