
Això afecta directament a les dones que utilitzen el 'burca'. En els darrers mesos la proliferació de dones que porten la cara tapada ha augmentat, motiu pel qual també s'ha disparat el nombre de persones que consideren que no s'ha de portar la cara tapada. A Olot, actualment, dues dones porten el 'burca'.

L'alcalde, Lluís Sacrest, ha recordat que "hi ha preocupació al carrer per l'ús de vestimenta que dificulti la visibilitat de la cara" i considera que "amb aquesta moció expressem que no ens agrada que hi hagi aquesta costum a la nostra ciutat". Sacrest també ha dit que "han de ser instàncies superiors -com Generalitat o estat- qui resolgui aquesta situació".
Des de Plataforma per Catalunya, Moisès Font -que en aquest ple estava acompanyat per una amplia delegació del partit encapçalada pel president- ha afirmat que "estem realment contents d'aquesta moció" però que "per nosaltres aquest assumpte queda obert, no queda aquí". "Sota el paraigües de la llibertat de religió hi ha grups que atempten contra la llibertat de les persones" ha sentenciat el regidor ultradretà.
Pere Gómez, d'Esquerra Republicana creu que "s'hauria de fer més pedagogia" a la vegada que alerta que "s'hauria d'evitar discriminar persones per sexe o religió". Convergència, per la seva banda, ha reconegut "la importància d'haver presentat una moció conjunta en un tema tant delicat" tot i que, Josep Maria Corominas, creu que "ha de ser l'Estat qui ho prohibeixi i no els Ajuntaments". Des d'Alternativa per la Garrotxa, Llorenç Planagumà hi ha votat a favor tot i que per ell, aquest "no és un problema important a Olot, i tampoc és una prioritat".