​​Vuit pobles de la Garrotxa ja saben qui serà el seu alcalde

​Són municipis on només s’ha presentat una llista per al 28-M

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Laia Solanellas
Nació
26 d'abril del 2023
Actualitzat a les 12:39h


Vuit pobles de la Garrotxa ja saben qui serà el seu alcalde en les futures eleccions municipals del 28 de maig. Són municipis on només s’hi ha presentat una candidatura i per tant, ja es coneix qui guanyarà els comicis i quin govern s’hi formarà abans que es voti.

Aquests pobles són: Argelaguer, la Vall de BianyaMaià de MontcalMieresMontagut i OixSant FerriolSant Jaume de Llierca i Tortellà. En tots ells, els ciutadans només podran votar una llista i, per tant, ja se sap qui serà l’alcalde. 

En el cas d’Argelaguer, Guillem Balaz d’Independents per Argelaguer serà el futur alcalde del poble agafant el relleu d’Artur Ginesta, qui ja va anunciar que deixava el càrrec després de dos mandats. A la Vall de Bianya, Santi Reixach serà l’únic candidat i, per tant, revalidarà l’alcaldia amb Junts per tercera vegada. A Maià de Montcal, Xavier Casadevall de Junts ocuparà l’alcaldia agafant el relleu de Joan Gainza que deixa l’alcaldia després de tres mandats. A Mieres, Núria Martínez serà la primera alcaldessa del municipi, ja que la candidata de Vivim Mieres és l’única alcaldable que s’ha presentat aquest 2023. Martínez agafa el relleu d’Enrich Domènech, qui ha estat vuit anys a l’Ajuntament.

A Montagut i Oix, tres quarts del mateix: Lluís Abel de Som Montagut i Oix serà l’alcalde per als pròxims quatre anys igual que Albert Fàbrega a Sant Ferriol, on l’únic candidat que es presenta ja fa vuit anys que governa. A Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol també ja sap que, passi el que passi el 28-M, aquest 2023 encetarà el seu tercer mandat a l’Ajuntament amb Junts. I a Tortellà, Josep Reig és l’únic candidat i, per tant, l’alcaldable d’ERC repetirà al govern municipal després del primer mandat.