​El Pla Neucat es manté activat a la Garrotxa aquest dimecres

Es preveu que durant el matí es pugui continuar acumulant neu a les cotes més altes de la comarca

La Vall d'en Bas aquest dilluns
La Vall d'en Bas aquest dilluns | Martí Albesa
Redacció
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 22:27h
La Garrotxa seguirà un dia més amb el Pla Neucat activat. Aquest dimecres Protecció Civil manté la comarca en alerta pel risc de neu. Es preveu que durant el matí puguin haver-hi nevades a cotes superiors als 600 metres. Això farà que la neu continuï acumulant-se als punts més alts de la comarca i s'arribi a un tou de neu considerable a algunes zones de més de 600 o 700 metres.
 


L'alerta afectarà la comarca fins al migdia. Es preveu que fins cap a les 13 h el risc de neu a la Garrotxa sigui alt, sobretot a la part oest de la comarca als municipis d'Olot, Santa Pau, la Vall d'en Bas, Mieres, les Planes, Sant Joan les Fonts, Santa Pau i Montagut i Oix. En aquestes localitats només està previst que nevi a les cotes més altes i no s'espera que el temporal afecti els principals carreters. Tot i això, les màquines llevaneu seguiran en alerta i activades per si cal actuar. El transport escolar es manté amb el servei habitual. 

Tot i que la neu es mantindrà a cotes més elevades, la pluja encara serà protagonista i continuarà caient durant tot el matí. A alguns punts, comptant la pluja d'aquest dimarts, es podrien acumular més de 50 litres per metre quadrat.

De cara a la tarda de dimecres el risc desapareixerà. A partir del migdia, el temporal de llevant hauria de remetre i Protecció Civil preveu que durant la tarda la neu, la pluja i el vent vagin quedant enrere.