Divuit anys informant sobre els bolets, han donat a aquesta Exposició un gran prestigi situant-la en una de les capdaventeres de la comarca.
La lleterola, la gran protagonista
Aquest any, volen potenciar un bolet força desconegut, la lleterola, que segons ens diu el president Emili Patiño “és un molt bon bolet, sobretot per a ser guisat amb altres bolets, la que més es coneix és la lleterola vermella, que aquest any serà la nostra protagonista”. Per a poder donar a conéixer aquest bolet compten un any més amb el micòleg Josep Girbal, que és professor de la UAB.
Tothom qui vulgui podrà portar els bolets recollits, el dissabte a partir de la 6h de la tarda, a la mateixa sala Polivalent, on normalment hi col•laboren la gent del poble, l'any passat van comptar amb més de cinquanta donacions de bolets de forma desinteressada. La Exposició serà el diumenge perque d'aquesta forma els visitants puguin apreciar els bolets frescos, tal i com els veurien al bosc. Per arrodonir la vetllada, es faran el concurs “endevina quin bolet és”, on el guanyador s'emportarà un cistell de bolets, un recull bibliogràfic a càrrec d'Elisa Figueras i tots els visitants podran degustar pernil i una copa de vi.
Degustació de Bolets
El Grup Boletaire Bescanoní, també organitza una mostra gastronòmica, on més de cinquanta receptes culinàries a base de bolets cuinats de forma tradicional però, també plats innovadors, que faran gaudir als visitants i ben segur tindran ganes de repetir.
Aquesta mostra culinària serà el dia 9 de novembre, de 2/4 d'1 a 2h del migdia, a la sala Polivalent. El preu serà de 5 €, per les quatre degustacions i una copa de cava i vi. Tothom qui vugui podrà portar un plat cuinat una hora abans de la degustació, cal destacar que aquesta aportació va a càrrec tant de particulars com de restaurants del municipi.
“El millor boletaire és aquell que quant surt del bosc, no es nota que hi ha entrat”