
Una patrulla marítima dels Agents Rurals va sorprendre dimecres, a les 7 del matí, tres corallers furtius que acabaven de pescar corall vermell il·legalment al parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Els corallers estaven a la zona coneguda com la punta de les Tres Coves, dins el parc natural quan els van enxampar. Malgrat que van desfer-se del material en veure la patrulla, els agents es van submergir i van tres saques amb corall vermell -que encara era viu- amagades en una cova. Els tres corallers han estat denunciat i se'ls ha comissat l'equip d'immersió i el corall, que s'ha traslladat a l'Institut de Ciències del Mar que analitzarà si es pot replantar
En l'espai natural on es van trobar els detinguts, l'extracció de corall vermell està expressament prohibida, i d'incompliment d'aquesta norma és una infracció molt greu que pot constituir un delicte contra la fauna.
Els corallers furtius es van veure sorpresos pels Agents Rurals quan anaven a sortir de l'aigua després d'haver fet la immersió amb escafandre autònom. Immediatament van capbussar-se de nou per desprendre's del corall que havien pescat. Posteriorment, els Agents Rurals i els vigilants del parc natural van realitzar una inspecció subaquàtica per la zona fins que finalment van trobar amagades en una cova tres saques amb corall vermell i els utensilis de pesca dels furtius. El corall encara era viu.
Els tres corallers van ser denunciats i se'ls van comissar tots els equips d'immersió i el corall.
En total, es van comissar 14,5 quilograms de corall vermell en brut i moll. Com que el corall encara era viu, va ser dipositat en custòdia a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona del CSIC. Allà s'analitza i tracta el corall per determinar-ne quina quantitat es podria replantar de nou al medi marí.