L'Ajuntament de Figueres s'afegeix d'aquesta manera al seguit de municipis catalans que denuncien el deteriorament del servei ferroviari des de Barcelona fins la frontera francesa. En el text aprovat per unanimitat es posa de manifest el malestar pels 'retards crònics, deficient higiene de les unitats, sobreocupació del vagons, manca de cobertura telefònica i de línia del servei general de paquets via radio (GPRS)'. A més, es recorda que en els darrers vint anys, la durada del trajecte Barcelona - Figueres ha augmentat, en algunes ocasions, fins a un 37 per cent. A tot això, s'hi afegeix, diu el text, 'l'injustificat augment de les tarifes ferroviàries a partir dels passat 1 de gener, situació que afecta de forma especial als usuaris habituals de la línia'.
És per aquesta raó que l'Ajuntament de Figueres ha aprovat manifestar a RENFE i a l'Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (ADIF) el malestar d'aquesta administració per les 'creixents deficiències en el servei ferroviari de la línia regional' i els instarà a adoptar, amb 'caràcter immediat i urgent', mesures per a millorar la qualitat d'aquest servei.
Vila ha recordat que aquest text també comptava amb el suport de la Plataforma Defensem el Tren i de la coordinadora d'associacions de veïns.
Fomentar l'ús del tren
També s'instarà al govern de l'Estat que elabori un pla de mesures d'estímul i promoció de l'ús del transport ferroviari entre la població que incorpori, entre d'altres, indemnitzacions pels retards en els trens Catalunya Express -iguals als aplicats a la resta de trens regionals- i mesures que millorin la qualitat del servei com són la millora de la megafonia d'informació en tots els trens, connexió a la xarxa elèctrica per a aparells electrònics i informàtics, connexió wifi i telefonia mòbil.
Finalment, en l'acord també es demana al govern de l'Estat que iniciï els estudis per a la creació d'un servei de rodalies integrat a les comarques de Girona.