
El cantautor Miquel Gil actuarà aquest dimecres al festival Gastromusical que programa el restaurant Molí de l’Escala. Gil oferirà un recorregut per les cançons més emblemàtiques que ha publicat en els seus darrers treballs. Abans del concert, els assistents podran degustar un menú centrat en els orígens valencians del cantant. El sopar començarà a 2/4 de 10 del vespre i el concert, a les 11 de la nit.
Després de 5 treballs en solitari, públic i crítica han consagrat Miquel Gil com una de les figures més importants de la música feta al País Valencià. El cantant segueix imparable en el seu treball d’anar buscant i trobant textures, maneres, colors i sabors nous per seguir cantant les lletres que escriuen els joves poetes en llengua catalana. Textos d’Enric Casasses, Manel Rodríguez Castelló o Feliu Ventura es podran escoltar amb la música i la particular veu de Miquel Gil.
En el concert de dimecres, el cantant recuperarà algunes de les cançons que ha publicat en els discos Orgànic (2001), Katà (2004) i Eixos (2007). Cançons que sonen a Mediterrani: al Marroc, a Grècia, a València... però d’una manera diferent a la dels seus predecessors perquè incorpora instruments i elements de producció sonora poc usuals al folk i que demostren que Miquel Gil sap reinventar-se disc a disc.
Al Gastromusical, Miquel Gil actuarà acompanyat de David Farran, al baix elèctric, i Cristóbal Rentero, al llaüt, gambús, bandúrria, guitarró i tres cubà.
Gastronomia
La cuina del País Valencià, terra d’origen de Miquel Gil, inspirarà el menú d’aquesta nit de Gastromusical, al Molí de l’Escala. Les tècniques culinàries valencianes i els productes del territori centraran el menú amb ingredients i plats tan típics de la zona com l’arròs, les taronges i l’all i pebre. Jordi Jacas, a més, presentarà un dels plats estrella de la carta del Molí: l’arròs socarrat amb marisc. De segon, els assistents podran degustar un all i pebre de rap i, de postres, “El valencià”.
La 4a edició del Gastromusical s’allargarà fins al proper 24 d’agost. Dimecres vinent, 11 d’agost, serà el torn de Laura Simó que actuarà amb Trianglezz. Dani Nel•lo 4 (18 d’agost) i Albert Pla (24 d’agost) actuaran també al festival.
El Gastromusical està organitzat pel restaurant Molí de l’Escala i produït per l’empresa banyolina Alter Sinergies.