Bacallà bullit amb patata i allioli

Cada dissabte, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 25 de febrer de 2012 a les 00:01


Ingredients per a dues persones:
400 grams de morro de bacallà dessalat
Un parell de patates mitjanes
1 fulla de llorer
Sal
Oli d'oliva

Per l'allioli:
1 ou a temperatura ambient
1 gra d'all
Sal i oli d'oliva

Preparació:

Del Bacallà:
Peleu les patates a rodanxes d'un dit de gruix, poseu a bullir en un cassó l’aigua justa per cobrir les patates, quan veieu que ja són gairebé cuites hi afegiu els talls de bacallà, una fulla de llorer i deixeu-ho bullir durant cinc minuts més. Poseu les patates i el bacallà en un plat. Aquest plat el podeu combinar al gust, però nosaltres el recomanem tot ben barrejat amb allioli.

De l'allioli:
Per fer-lo primer haureu de separar el rovell de la clara de l'ou, peleu el gra d'all, poseu-lo al morter, afegiu la sal i piqueu-ho tot bé. Quan estigui ben picat afegiu el rovell d'ou i remeneu-lo bé dins el morter, a continuació i sense deixar de remenar aneu tirant l'oli, poc a poc. Aquest últim pas és el més delicat ja que si tireu l'oli massa ràpid o bé deixeu de remoure, es pot tallar la salsa. Si mentre es remou es comença a notar això, hem de deixar d'afegir oli mentre seguim remenant i a poc a poc començarà a agafar cos de nou.
Per aquest plat l'ideal és que l'allioli estigui ben espès i que no s’enganxi a les parets del morter. Aneu remenant i afegint oli fins aconseguir la quantitat de salsa desitjada.

Un plat de l'àvia de cada dia.
Amb aquest bacallà lleuger podem fer un plat que es pot servir qualsevol dia de la setmana.

Aquesta i més receptes, a la Cuina Irreductible