Crostini de calamars amb maionesa d’all

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 05 d’agost de 2016 a les 20:30
Aquesta setmana, us acostem un plat típic de Madrid... però ho fem de la mà de Martín Berasategui, que converteix un entrepà d'allò més senzill en una petita obra d'art. Nosaltres, com sempre, hem agafat la recepta que ens proposa Berasategui i l’hem alterat "lleugerament". Avui fem un Crostini de calamars amb maionesa d'all.

Ingredients

Llesquetes de pa, com més bo millor
150 grams de calamars frescos
El suc d’una llimona
1 culleradeta de sal
Pa ratllat
Oli de gira-sol per fregir

Per la maionesa d'all (que no all i oli)

1 ou
1 gra d’all laminat
1 punta de bitxo
½ llimona
50 ml d’oli de gira-sol
20 ml d’oli d’oliva
Sal i pebre
 
Per adornar:

Oli d’all i julivert: en un got de batedora posem el julivert (un grapat i només les fulles), dos grans d’all (sense el nervi), un polsim de sal i la quantitat d’oli que vulguem preparar. Batem fins aconseguir una salsa fina.

Preparació:

Tallem el calamar en tires fines. En un bol el barregem amb la llimona i la sal i el deixem uns minuts marinant-se.

Mentre marinen els calamars, començarem amb la maionesa d'all. Posem l’all laminat amb una mica d’oli d’oliva durant dos minuts al microones. Al bol de la batedora, hi posem l'ou amb l'all, la punta de bitxo, el suc de llimona, l'oli de gira-sol i salpebrem. Introduïm la batedora al got fins al fons i l'engeguem per lligar la base, afegim oli d’oliva fins aconseguir la quantitat desitjada, i quan la tinguem reservem a la nevera.

Ara sí, prepararem els calamars. Començarem per escórrer-los i assecar-los. Els arrebossem i els fregim en oli ben calent. Un cop cuits, els escorrem l’excés d’oli en un plat amb paper de cuina.

Tallem el pa en llesquetes i les omplim amb els calamars i la maionesa i un toc de l'oli d'all i julivert.
 

Crostini de calamars amb maionesa d'all