Cuixes d'ànec confitat amb salsa de fruits vermells a l'Oporto

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 20 de desembre de 2015 a les 07:02
Actualitzat el 20 de desembre de 2015 a les 07:03

 


Ingredients per 4 racions:
 
4 cuixes d’ànec confitat
Fruits vermells assortits, un grapadet
Oli d’oliva
1 tasseta de vi d’Oporto
1 cullerada de sucre morè, opcional
 
Preparació:
 
Posem en un cassó a foc baix el barrejat de fruits vermells, deixant-ho coure fins que el fruits siguin com una melmelada tot seguit hi incorporarem el vi d’Oporto deixant-lo reduir, ho passem per la batedora i un cop trinxat per un colador xinès per tal evitar la presencia de llavors a la salsa. Un cop colat reservem.

Posem el forn escalfar a 200º C uns 10 minuts, mentre ho fa retirarem el greix de les cuixes i les posem en una safata forn.

Introduirem  les cuixes al forn i baixarem la temperatura a 180ºC deixant-les fins que la pell estigui daurada hi cruixent.

Acompanyeu les cuixes amb unes patates tallades molt fines i cuites al forn, posades en una safata per capes salpebrades i amanides amb una mica de greix del confit d’ànec.

Els fruits vermells els podeu trobar en bosses congelades on hi ha un assortit que a part de ser prou ampli no us resultarà car, en l’època del anys que som son més fàcils de trobar congelats que frescos.