A la quarta planta del CAP Sant Fèlix ha començat a funcionar, aquesta setmana, la Unitat Trànsit de la Metropolitana Nord, un punt d’atenció per les necessitats mèdiques, quirúrgiques, psicològiques i socials d’aquestes persones, així com per fer promoció de salut entre aquest col·lectiu.
D’aquesta manera, s'evitarà que aquests ciutadans, adscrits a la regió sanitària Metropolitana Nord -Vallès Occidental i Oriental, Maresme i Barcelonès Nord-, hagin b fins aquesta especialitat que hi ha a Barcelona, a l’Atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR). En aquest sentit, hi ha 550 persones de l’àrea que estan en procés de trànsit cap a la identitat sentida.
L’acompanyament contempla escolta activa, ajudar per iniciar o ajustar tractaments hormonals i assessorament sobre tractaments quirúrgics i activitats preventives i de promoció de la salut, així com participar en grups terapèutics com a complement al procés terapèutic i/o com espai de socialització. Però no només aquest col·lectiu, també ofereix acompanyament a les famílies, a través de suport terapèutic.
Així mateix, des d’aquesta unitat, entre d’altres coses, es formaran professionals de salut i educació. Tot plegat, amb la feina d’un equip multidisciplinar, amb professionals de medicina de família, ginecologia i obstetrícia, infermeria, treball social, psicologia i atenció a la ciutadania.
Societat
El CAP Sant Fèlix de Sabadell, punt d'atenció per a les persones trans al a regió sanitària Metropolitana Nord
Hi ha 550 persones en procés de trànsit en aquesta àrea

- El CUAP Sant Fèlix -
- Ajuntament de Sabadell
ARA A PORTADA
Publicat el 23 de gener de 2022 a les 12:00
Et pot interessar
-
Societat PIMEC Vallès Oriental reivindica la necessitat d’impulsar la reindustrialització a la comarca
-
Societat «El salari mínim ha de ser el més elevat possible sempre que no freni l'ocupació»
-
Societat Restablerta la circulació de trens entre Cerdanyola Universitat i Granollers
-
Societat Aleix Espargaró anuncia la seva retirada de MotoGP
-
Societat Racisme immobiliari: «Quan senten els cognoms ens pengen o ens deixen de contestar»