Ingredients:
50 grams de Panko (pa ratllat japonès)
2 trossos de llom de bacallà dessalat a gust del consumidor
1 carxofa gran
8 alls tendres
1 ou
Oli per fregir, preferentment gira-sol
Oli d'oliva 0.4º
Unes gotes de vinagre
Sal
Preparació:
Començarem preparant una muselina d'all. Escaliveu els alls tendres i reserveu-los. Un cop siguin freds poseu la polpa de l'escalivat dels alls en un vas de batedora juntament amb l'ou, sal, unes gotes de vinagre i un raig d'oli d'oliva, procediu a batre-ho fins aconseguir que tingui la consistència d'una maionesa. Reserveu-ho a la nevera.
Agafeu el Panko i humitegeu-lo, removeu-lo fins aconseguir que tot ell estigui igual d'humit, que no moll. En una paella calenta amb un rajolí d'oli hi afegireu un parell d'alls tallats ben petits deixant-los daurar un minut, incorporeu-hi les migas i comenceu a remoure per tal d'aconseguir una cocció uniforme. Tan bon punt siguin torrades i agafin textura sorrenca (estiguin soltes), retireu-les del foc reservant-les per a muntar el plat al final.
En un casso amb força oli de gira-sol posareu al bacallà a confitar, ha d'estar totalment tapar per l'oli i a una temperatura que mai ha de superar els cinquanta / seixanta graus i amb un temps que oscil•larà depenent de la mida de la peça entre uns deu o quinze minuts.
Mentre el bacallà es confita anireu fregint les carxofes tallades en octaus o en xips, com preferiu.
Un cop confitat el bacallà traieu-lo del casso i escorreu-lo per tal d'eliminar l'excés d'oli. un cop escorregut poseu-lo en una safata pe anar al forn i cobriu-lo amb la muselina d'all. Posant-lo al forn amb el gratinador encès per tal de donar color a la muselina.
Per muntar el plat doneu un cop de calor a les migas i un cop siguin calentes poseu-les fent una franja al fons del plat, poseu-hi per damunt el bacallà amb la crosta que la muselina haurà fet i decoreu per sobre del bacallà amb els trossets de carxofa fregida.
RECEPTA Bacallà a la muselina d'alls amb un cruixent de migas d'all
Cada cap de setmana, les millors receptes
ARA A PORTADA
-
-
El Torneig d’Històrics del Vallès Oriental 2025 se celebrarà del 29 d’agost al 6 de setembre Redacció
-
"Són 50 històries d'esforç, passió i talent a la comarca del Baix Montseny" Bernat Castanyer Colomer
-
Catalunya afronta la segona onada de calor: quan i on s'assoliran temperatures extremes? Arnau Urgell i Vidal
-
Publicat el 06 de març de 2020 a les 19:14
Actualitzat el 06 de març de 2020 a les 19:17
Et pot interessar
-
Societat El Consell Comarcal del Vallès Oriental assegura que ja ha pagat a totes les escoles per cobrir les beques menjador
-
Societat Una manifestació a Montornès demana esclarir la mort del jove abatut per la policia
-
Societat Pedregada a l'AP-7: es generen cues importants i Trànsit demana precaució
-
Societat La Festa Major de Blancs i Blaus 2025 de Granollers arriba amb un programa de més de 250 actes
-
Societat Granollers destinarà quasi tres milions d'euros a rehabilitar la muralla medieval
-
Societat Nova planta de Grifols al Vallès Oriental per doblar la capacitat de fraccionament de plasma