Per tal de fer realitat la democràcia participativa, l'Ajuntament de St. Celoni vol partir de l'elaboració d'un Pla de Participació, que s'impulsarà amb la complicitat del teixit ciutadà. Es tracta d'un model basat en la concepció de la participació com a fi- i no tan sols com a mitjà -, ja que ha de permetre assolir un compromís d'una base àmplia de la ciutadania en la gestió d'allò públic.
El punt de partida d'aquest Pla és l'elaboració d'una diagnosi participativa, que tot just ara ha començat i que ahir dilluns va presentar a la premsa el 1r tinent d'alcalde i Regidor de Sostenibilitat i Ciutadania, Josep Maria Pasqual. Segons va dir Josep Maria Pasqual, ''davant una gestió municipal cada vegada més gran i complexa, volem establir mecanismes perquè el ciutadà pugui dir la seva en qualsevol moment. Pretenem fer ciutadania''. El regidor de Sostenibilitat i Ciutadania va animar als celonins i celonines a implicar-se en aquest treball.
La Diagnosi és un treball de recerca en la qual hi participa un equip d'investigadors socials conjuntament amb persones del municipi. Alhora, una comissió plural, la Comissió de Seguiment, integrada per representants de tots els partits polítics, entitats i per persones no adscrites que hi vulguin participar, en fa el seguiment de tot el procés. La diagnosi proporcionarà orientacions i propostes per determinar quin tipus de participació volen els celonins i quines actuacions de millora cal implantar per tal que l'organització municipal sigui més permeable als processos participatius.
Una de les línies prioritàries de l'Ajuntament de Sant Celoni per aquesta legislatura és potenciar la participació activa de la ciutadania, com a eina de transformació i de canvi per a un municipi més igualitari, sostenible i democràtic. S'està convençut que el futur de Sant Celoni s'ha de poder treballar conjuntament entre l'Ajuntament i la ciutadania, per tal de decidir i debatre plegats les estratègies educatives i culturals, temes urbanístics, les polítiques d'acolliment de la immigració, la gestió dels equipaments esportius, etc...
Com participar-hi
En tot procés participatiu la representativitat és més un repte que un punt de partida. Tanmateix per tal que el projecte funcioni, és molt important que els ciutadans s'impliquin en el seu desenvolupament. Es plategen diferents formes d'implicar-se, amb dedicacions de temps flexibles en funció de la disponibilitat de cadascú.
- Tallers de reflexió i construcció de propostes. Col·laboració puntual: 1 o 2 dies. Previsió sessions Octubre-Novembre 2005.
- Equip de recerca (buscant contactes per fer entrevistes, fer les entrevistes conjuntament amb l'equip d'investigadors, processant i interpretant la informació, etc.).
- Comissió de seguiment Col·laboració periòdica: 1 cop cada dos mesos aproximadament (de juny a desembre 2005).
Tots els ciutadans de Sant Celoni han rebut a casa per mitjà de la publicació mensual L'informatiu, la informació sobre l'inici de la diagnosi participativa i una butlleta d'inscripció que, en cas d'estar-hi interessats, han de fer arribar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, preferentment, abans del 15 de juny.
Sant Celoni vol elabora un Pla de Participació Ciutadana

Ara a portada
Publicat el 31 de maig de 2005 a les 17:06
Et pot interessar
-
Societat Bigues i Riells del Fai es prepara per a la campanya de prevenció d'incendis
-
Societat Quatre llocs curiosos del Vallès Oriental que has de visitar
-
Societat Comença l’última fase de les obres de l’avinguda Sant Esteve de Granollers
-
Societat La Fira Guia’t del Vallès Oriental estrena emplaçament amb rècord d’assistència