El Carnestoltes de Terrassa que menys esperaves: consulta les rues i el nou "partit erectoral"

Serà del 16 al 22 de febrer pels carrers de Terrassa i l’Entitat Cultural El Porronet, comparsa guanyadora de l'any passat, es presentarà a les "puticipals" com al partit PDT (pedete)

L'Entitat Cultural El Porronet, comparsa guanyadora de l'any passat, i Sandra Carrera, guanyadora del concurs de cartell de Carnestoltes d'enguany
L'Entitat Cultural El Porronet, comparsa guanyadora de l'any passat, i Sandra Carrera, guanyadora del concurs de cartell de Carnestoltes d'enguany | Marina Torras
26 de gener del 2023
Actualitzat a les 21:03h
Queda menys d'un mes per Carnestoltes, l'esperada festivitat reina de la disbauxa. Aquest any torna a ser al febrer, en comptes de a l'estiu, recuperant la normalitat habitual. Serà del 16 al 22 de febrer, comptarà amb unes 25 comparses a la Rua principal, de dissabte 18, i unes 20 comparses a la Rua Infantil, el diumenge 19 de febrer. En total, a la rua d'adults hi haurà entre 2000 i 3000 persones, i a la infantil unes 180, recuperant el nombre d'escoles que habitualment hi participaven. 

Programació
El XLVI Carnestoltes està ple de novetats. La Cofraria Mascarada, organitzadora de la festa, ha explicat que el dijous gras comptarà amb un concert al Recinte Firal de Terrassa a les 18.15, del grup Xiula, gratuït i pensat per a infants, en substitució de l'habitual festa al Parc de Sant Jordi. El concert serà després d'una cercavila dels Gegants Bojos de Terrassa acompanyant els Emissaris del Carnestoltes, que començarà a les 17.30 hores i recorrerà des del Vapor Ventalló fins al Recinte Firal. 

La rua principal sortirà dissabte a les 17.45 hores de l'Avinguda Abat Marcet amb Josep Terradellas, i farà el mateix recorregut que l'any passat, fins arribar al carrer Major. Les claus de la ciutat s'entregaran a les 19 hores a l'Ajuntament, on Toni Villar oferirà el pregó. El ball de màscares serà a partir de les 00 hores -amb un preu de 5 euros- al Recinte Firal, on s'entregaran els premis a les millors comparses i es gaudirà de l'actuació del DJ Alex Marteen. La rua infantil iniciarà diumenge a les 11 hores des de la Rambla d'Ègara i fins Portal Nou, on després a la Plaça Nova es durà a terme una festa infantil. 

Dilluns 20 i dimarts 21 serà la vetlla de la vídua de 18 a 20 hores a l'atri de l'Ajuntament, el dimarts a partir de les 20 h es farà el ball de vídues i s'entregarà el premi a la millor. El dimecres de cendra, 22 de febrer, es farà la rua mortuòria, a les 20h des del Raval de Montserrat fins Parc de Vallparadís, després l'enterrament de la sardina al mateix parc, amb espectacle teatral i de foc, i per últim, la sardinada popular, totalment gratuïta. 

La guanyadora del concurs del cartell de Carnestoltes
La guanyadora del cartell del XLVI Carnestoltes és Sandra Carrera, de nom artístic Somnisdecotobcn. És una il·lustradora que fa dos anys que viu a Terrassa i és la primera vegada que es presenta al concurs del cartell de Carnestoltes. "Volia representar l'essència del Carnesoltes: la festa popular, els carrers plens de vida i de color", explica la Sandra. El lema és Deixa't anar. "Durant Carnestoltes pots ser tu mateix i despullar-te de les vergonyes i les pors", continua l'artista. El concurs va comptar amb 64 obres presentades i uns 1870 vots.

Neix un nou partit per a les "ereccions puticipals"
La comparsa guanyadora del concurs de Carnestoltes de l'any passat, l'Entitat Cultural El Porronet, ha decidit fer un pas més endavant enguany i formar un "partit erectoral", anomenat PDT (pedete) que es presentarà a les pròximes "ereccions puticipals". El partit ha llegit un comunicat aquest dijous on ha aclarit que "No tenim rival" i que el mateix 18 de febrer l'alcalde els farà entrega de la vara de comandament de la ciutat. La nova "Analdesa" serà Susi Pote, el representant no-binari del partit, i es presentarà el dissabte després de la Rua.