Aquest any, el Gremi de Pastissers de Barcelona espera mantenir les vendes respecte de l'any passat, que estan estables des de fa anys. Així, la previsió és despatxar uns 250.000 quilos d'aquestes postres, aprofitant la tirada que suposa el pont llarg de quatre dies que molts catalans s'agafaran.

La castanyada ens ofereix una àmplia varietat de panellets. Foto: Juanma Peláez
Malgrat les noves tendències, el de pinyons segueix sent el panellet preferit amb diferència per sobre de qualsevol altre, amb permís dels d'ametlles, els de coco o els de xocolata. Però els més valents i atrevits també podran experimentar amb les varietats que es podran trobar en algunes pastisseries, com ara les de gerds deshidratats amb xocolata blanca o negre, els de castanya o els de crema catalana.
A més, els pastissers del Gremi també destaquen la creixent tendència a cobrir de xocolata aquest dolç de tardor, simulant ser un bombó.

Els panellets artesans, els de més qualitat. Foto: Juanma Peláez
Manteniment dels preus
Els preus dels productes seguiran una tendència continuista respecte els anys anteriors, si bé els pinyons, que ja de per si són un ingredient car, han patit un lleuger increment del seu cost. Per aquest motiu, de mitjana s'experimentarà una pujada del preu d'entre el 2% i el 3%. Així, els catalans ens haurem de gratar la butxaca per comptar amb una taula amb cara i ulls, sobretot i volem que el producte sigui de qualitat.
Amb tot, la previsió del gremi és que cada família es deixi de mitjana entre 15 i 20 euros, si bé el fet de celebrar la festa en grup farà que els números puguin ballar depenent del número de comensals.

Els panellets, els reis de la castanyada. Foto: Juanma Peláez