La tradicional escurçada del Pi de Sant Sebastià ha estat passada per aigua. Però res ha evitat que es netegés l'arbre i es deixés preparat per a la plantada de migdia i per a la grimpada de la setmana vinent. Tot deixa entreveure que no serà fàcil assolir el cim, atès que enguany la soca és de dimensions considerables.
Aquest matí, a les nou, i amb puntualitat britànica quan tocaven les campanes, s'ha començat la dura tasca de l'escorçada, sota una pluja intensa i amb menys tafaners però més paraigües que en edicions anteriors. La feina, desenvolupada per persones de totes les edats de la Germandat de Sant Sebastià de Matadepera, s'ha fet amb celeritat. Finalment, el tronc ha quedat nét i polit com una patena, amb tota l'escorça als costats i remullada per una pluja que ha estat la nota més negativa fins ara de les festes d'hivern de Matadepera.

Escorçada a la plaça de Cal Baldiró Foto: Joan Manel Oller
A la mateixa hora, començava a la mateixa plaça "Anem a fer un tomb", amb Narcís Serrat. i per a la tarda, el programa marca la "Gran Mostra Gastronòmica": una espectacular activitat de participació i implicació de les mestresses que oferiran les seves receptes en una convocatòria que ha arribat a la seva edició número 33.