La pasta és un d'aquells aliments que s'acostumen a eliminar quan s'està a dieta, perquè es considera que és un producte que engreixa. Ara, un estudi realitzat per l'Institut Neurològic Mediterrani Neuromed a Pozzilli (Itàlia) demostra que el consum de la pasta s'associa amb la disminució de l'índex de massa corporal.
Aquesta investigació ha comptat amb més de 23.000 persones inscrites en dos grans estudis epidemiològics: el projecte Moli-sani, i l'enquesta de nutrició i salut italiana, realitzats pel mateix centre autor de l'estudi.
El primer autor del treball, George Pounis, explica en la revista on s'ha publicat l'estudi, Nutrition and Diabetes, que "amb l'anàlisi de les dades antropomètriques dels participants i els seus hàbits alimentaris" han vist "que el consum de la pasta no s'associa amb l'augment del pes corporal."
"La pasta s'acostuma a considerar poc adequada quan es vol perdre pes. Gràcies a aquesta investigació podem dir que la dieta mediterrània és saludable sempre que es respecti tota la varietat que abraça la piràmide, amb la pasta en primer lloc", explica la cap del Laboratori d'Epidemiologia Mol·lecular i Nutricional Neuromed, Licia Iacoviello.
Un estudi desmenteix un dels mites més populars sobre la pasta
Ara a portada
Publicat el 07 de juliol de 2016 a les 17:44
Et pot interessar
-
Cultura i mitjans MútuaTerrassa anuncia el guanyador del VIII Concurs de contes de Sant Jordi
-
Cultura i mitjans Improvisació, rock i música clàssica arriben a la Factoria Cultural de Terrassa
-
Cultura i mitjans Es manté el Pícnic Jazz de Terrassa malgrat les previsions de pluja
-
Cultura i mitjans Camille Thurman debuta a Catalunya dins del Festival de Jazz de Terrassa