ICV rebutja les mesures de Zapatero

Ha dit que “una vegada més seran els més febles els que pagaran les conseqüències”

Publicat el 18 d’octubre de 2010 a les 20:06
La Comissió Política d'ICV de la ciutat s'ha reunit aquest dimecres per modificar l'ordre del dia que tenia previst tractar, per incloure d’urgència l’anàlisi i debat de les mesures anunciades al matí pel president del govern espanyol i les conseqüències que se'n derivaran.

Fruit del debat de la direcció local d’ICV es va aprovar una resolució d’urgència que vol fer pública i que compartirà amb el conjunt de les entitats socials, cíviques i econòmiques de la ciutat. ICV vol fer una crida al conjunt de la ciutadania i de les entitats de la ciutat per tal que analitzin les mesures adoptades pel govern del PSOE presidit per José Luis Rodríguez Zapatero i manifestin la seva oposició perquè el President reconsideri la seva aplicació i reorienti la política econòmica i fiscal. ICV també té previst sol·licitar una reunió amb els sindicats locals per tal d’analitzar i valorar conjuntament les conseqüències del paquet de mesures i conèixer les respostes previstes a dur a terme.

Resolució davant les mesures del nou pla de Zapatero
ICV Terrassa vol mostrar el seu rebuig i troben “injust l'ajust proposat per Zapatero i el govern del PSOE perquè una vegada més seran els més febles els que pagaran les conseqüències”. I han acusat als sectors financers dient que: "Malauradament una vegada més han estat els sectors financers els que han marcat al Govern el que ha de fer. Han valgut més els dictats del mercat que no les necessitats reals de la gent i de l'economia productiva”. Han explicat que aquestes mesures “no conformen una base sòlida per caminar cap a un nou model productiu” i que és “insòlit” que un Govern que es reclama d'esquerres impulsi reformes i ajustos “insolidaris i injustos” i no abordi decididament la reforma del sector financer, amb una reforma fiscal justa i progressiva. Han dit que el govern estatal “no s'atreveix” a plantejar una reforma del sistema financer. D'aquesta manera, ICV mostra la seva preocupació pels efectes que tindran les mesures anunciades “directament sobre els ciutadans, i que podran tenir sobre les finances de Catalunya i de l'Ajuntament dificultant l'aplicació de les polítiques socials i les mesures per fer front a la crisi”. Ha acusat al govern estatal de “tornar-li” a passar la Generalitat la pilota de les decisions “totalment desencertades”. I que això pot fer que es puguin “veure afectades les aportacions de les altres administracions a l'Ajuntament i la qualitat dels serveis que presten aquestes administracions a la ciutat”. Mostren la seva preocupació pels tres processos que s'han de concloure en breu: la reforma laboral, la revisió del Pacto de Toledo i la reestructuració del sistema financer bàsicament només en relació a les Caixes d'Estavi.

El que s'hauria de fer, han dit, no és retallar drets socials ni despesa pública, “sinó crear ocupació i augmentar els ingressos de l'Estat reorientant la política fiscal fent pagar més impostos als que tenen les rentes més altes”. Veuen com a solució augmentar els ingressos públics “mitjançant el control exhaustiu del frau fiscal aplicant amb valentia una reforma fiscal amb nous impostos sobre els grans patrimonis, nous trams d'IRPF per rendes superiors als 100.000 euros, l'equiparació de la fiscalitat entre rendes del treball i del capital, un tracte igualitari entre societats inversores i les productives, i l'aposta per una fiscalitat ambiental.

També han dit que “denuncien la hipocresia del PP, que de cara a la galeria critica la retallada de drets socials, però en el seu ideari contempla reformes estructurals que afecten a drets essencials de les persones, i en cap cas contemplen reformes fiscals que impliquin més ingressos provinents dels que acumulen la riquesa per augmentar la despesa pública que afavoreixi a la majoria”. ICV ha afirmat que es compromet a avançar cap a “una sortida social, solidària i sostenible de la crisi”.