La Generalitat intentarà agilitzar els tràmits per la construcció de l’Institut Escola Sala Badrinas

S'ha reactivat la comissió mixta entre Ajuntament i Generalitat després de dos anys

Comissió mixta entre l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat.
Comissió mixta entre l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat. | Rafel Casanova BCF
A.M
19 de maig de 2022, 08:30
L'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat han mostrat el seu compromís i la voluntat d'intentar agilitzar els tràmits necessaris per la construcció de l'Institut Escola Sala Badrinas.Ho han fet a la comissió mixta que havia quedat aturada des del mes de febrer del 2020. Es tracta d'una trobada bilateral entre ambdós governs per posar sobre la taula diversos projectes prioritaris. 

Un altre dels temes tractats ha estat el de millorar la seguretat a la ciutat i s'ha insistit en la necessitat de treballar per a l’increment de nombre d'efectius de Mossos d'Esquadra a Terrassa i a la seva àrea d'influència. 

En matèria de salut, s'ha definit que el nou CAP de Can Roca entrarà en funcionament el mes de setembre i que Terrassa tindrà un nou CUAP l'any 2023. En aquest sentit, només resta pendent decidir els terrenys on s'ubicaria. Els detalls es concretaran properament en una trobada prevista amb el conseller a la ciutat. En aquest sentit, també s’ha tractat la ubicació d’un servei provisional, fins a disposar del CUAP, per donar cobertura d’urgències fins les 00 h, al CAP Rambla.

Pel que fa la nova residència de gent gran al barri de San Pere Nord, la Generalitat ha confirmat el calendari previst. És a dir que entraria en funcionament l'any 2025. Pel que fa a la reforma i posada en funcionament dels espais de la Residència Mossèn Homs, s’espera que el segon semestre de l’any 2023 s’iniciïn les obres. Un altre dels temes tractats ha estat la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i alta dependència.

Altres temes tractats
  • S'ha acordat també definir un model pioner d'acondicionament de les rieres existents a la ciutat per desenvolupar conjuntament propostes de futur per a la seva transformació.
  • La creació de dos centres integrals de Formació Professional especialitzats. 
  • La concreció dels compromisos d'inversions en equipaments esportius de manera conjuta i s'ha confirmat la reforma de l’equipament socioesportiu de Can Jofresa.
  • Pel que fa al Parc Audiovisual de Catalunya i el seu paper en el Hub Audiovisual, així com la participació activa en el Projecte de Catalunya Media City que lidera l’ICEC, s’ha refermat el paper protagonista de Terrassa. 
  • En relació amb les tarifes ferroviàries de la Zona 2, l’alcalde ha recordat el greuge que pateix la ciutat en aquest aspecte, i que s’espera que millori amb la posada en marxa, a curt termini, de la T-Mobilitat. 
La trobada al Palau de la Generalitat d'aquest dimecres l'ha presidit la consellera de la
Presidència, Laura Vilagrà, amb la copresidència de l'alcalde, Jordi Ballart. Vilagrà ha agraït "la predisposició al treball conjunt i cooperatiu" de l’Ajuntament i ha destacat que "el camí de millora s’ha de fer plegats".

Per la seva banda, Ballart s’ha mostrat satisfet per recuperar les trobades amb la Generalitat ja que segons ell "referma el compromís d’ambdues parts per treballar per al desenvolupament de la ciutat, però també de Catalunya, en un marc de cooperació a curt, mig i llarg termini".