Les propostes de la CUP per una «societat feminista»

La candidatura encapçalada per Maria Sirvent considera que cal "socialitzar" les tasques de la llar, més accions de prevenció contra la violència masclista i més atencions per a les persones dependents i les seves famílies

Publicat el 20 de maig de 2015 a les 10:50
La CUP Terrassa ha aprofitat que diumenge passat va tenir lloc la "Vaga de totes" per exposar quines són les seves propostes dins de la sobirania de cures i afectes en termes d'igualtat de drets entre homes i dones. La formació municipal considera que cal acabar amb "la societat patriarcal" que condemna les dones a sumant les tasques de fora i dins de la llar, treballant de mitjana una hora més al dia que els homes. Així aposten per avançar cap a una "societat feminista en què totes les tasques estiguin distribuïdes de forma equitativa, perquè aquest treball tant necessari en la societat ha de ser considerat que té el mateix valor que la tasca productiva".

La candidatura encapçalada per Maria Sirvent manifesta que "cal que avancem en la socialització d'aquestes tasques, és a dir, que no quedin destinades només a la llar, ja que compartir-les entre totes és la manera en què es pot participar de la vida social". En aquest sentit, volen "impulsar xarxes de suport mutu i solidari, ampliar la xarxa de serveis municipals de cures, facilitar la conciliació familiar i avançar cap a un canvi cultural que permeti el reconeixement del valor del treball reproductiu i de cures".

El programa electoral plasma mesures cap a la construcció d'una Sobirania de Cures i Afectes. En primer lloc en relació a la violència de gènere, proposant descentralitzar els serveis d'atenció a la dona, prioritzant aquells barris en què la incidència de la violència de gènere és major per garantir atenció a tothom; actualitzar i renovar un protocol de prevenció, detecció i abordatge de les violències masclistes a tots els organismes municipals que apoderi les dones sense caure en la victimització; o bé utilitzar i coordinar-se amb el recurs de Servei d'Atenció a Homes de Barcelona per fer una atenció als homes agressors i promoure models de masculinitat allunyades de conductes masclistes.

Pel que fa a la garantia d'altres drets es vol treballar per assegurar la "igualtat salarial real" dins de tots els àmbits de l'Ajuntament, "promoció de selecció de personal amb perspectiva de gènere i garantir que les empreses que treballen per a l'Ajuntament tinguin un pla d'igualtat" així com afavorir el desplegament de la Llei d'autonomia personal i atenció a la dependència per possibilitar els serveis d'atenció domiciliària i donar més cobertura a nivell d'hores i dies de la setmana o la creació d'un Pla Integral per a l'abordatge del treball sexual i polítiques públiques comptant amb les treballadores sexuals i entitats feministes de la ciutat.
 
 

Resultats eleccions municipals 2011